Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Сарафово" ще има детска ясла

"Сарафово" ще има детска ясла

В кв. „Сарафово” най-накрая ще бъде изградена детска ясла, каквато до този момент не съществуваше. Капацитетът на единствената ЦДК №19 „Ален Мак” вече е почти ограничен и ето защо е голяма необходимостта от изграждането на нови помещения.

„Бургаскиятквартал Сарафово се развива с много бързи темпове и е предпочитано място заживеене от все повече млади семейства с деца. След две години, откакто саизвършени необходимите обследвания, в кв. „Сарафово” най-накрая ще бъдеизградена детска ясла, каквато до този момент не съществуваше. Капацитетът наединствената ЦДК №19 „Ален Мак” вече е почти ограничен и ето защо е голяманеобходимостта от изграждането на нови помещения. По този начин ще се разрешатпроблемите, пред които са изправени родителите и това населено място щепродължи развитието си към модерна европейска визия и инфраструктура”.

Товазаяви общинският съветник от ГЕРБ Красимира Маркович, която е и жител на кв.Сарафово. Днеспо време на редовното заседание на ОбС-Бургас общинските съветници с 38 гласа„за” подкрепиха докладната записка от името на кмета Димитър Николов, относноучредяване право на строеж срещу изграждане на друг обект за нуждите наобщината, а именно детска ясла. Тя ще бъде построена като допълнителен корпускъм вече съществуващата детска градина.

„Вечее готов и одобрен техническият проект за изграждането на новия павилион, има иразрешение за строеж от 1 февруари 2012 г. С приемането на докладната днеспроектът вече получи „зелена светлина” и се очаква скоро да се предприематконкретни стъпки към неговата реализация. Предстои да бъде проведен открит търгза изграждането на яслата. Предложението на Общинската администрация заизграждане на детското заведение чрез публично-частно партньорство е възможнонай-добрият вариант към настоящия момент. В община Бургас има много добрипримери за реализирани проекти чрез публично-частно партньорство – спортнатазала в к-с „Меден Рудник”, поликлиниката в същия комплекс”, коментира КрасимираМаркович.

Според одобрените инвестиционни проекти и количествено-стойностнисметки бъдещият инвеститор ще вложи над 1 200 000 лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега