Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Славейков" не бил обгазен, миришело на кориандър

"Славейков" не бил обгазен, миришело на кориандър

Множество сигнали за странна, неприятна миризма в района на бургаския ж.к. "Славейков" стана причина за проверка от страна на РИОСВ - Бургас. Резултатът от повторния, масивен обход на района, показал, че данни за обгазяване няма, съобщиха от инспекцията. Причината за странните аромати са масивни насаждения с кориандър.

Множество сигнали за странна, неприятна миризма в района на бургаския ж.к. "Славейков" стана причина за проверка от страна на РИОСВ - Бургас. Резултатът от повторния, масивен обход на района, показал, че данни за обгазяване няма, съобщиха от инспекцията. Причината за странните аромати са масивни насаждения с кориандър.

Съвместно с представители на община Бургас и отдел „Растителна защита“ към Областна дирекция по безопасност на храните – Бургас бе обходен целият район от парк „Изгрев“ по протежението на бул. „Янко Комитов“ до КАТ, магазин ЛИДЛ, университет „Проф. Д-р А. Златаров“ и вътрешността на жилищните комплекси „Славейков“ и „Възраждане“. В посока от ж.к. "Славейков" към кв. "Лозово" е установен голям масив с кориандър, откъдето идва миризмата.

Вятърът, в момента на проверката е бил в посока север-северозапад и разнасял миризмата към град Бургас, най-осезаемо в ж.к. "Славейков", с намаляване на интензитета към централна градска част. Автоматичните станции за измерване качеството на атмосферния въздух в гр. Бургас не са регистрирали превишения на нормите на измерваните замърсители.

В резултат от силните валежи през последните дни и в периода на цъфтеж на растението се отделят специфични миризми. Тези етерични вещества обаче не представляват опасност, успокояват от инспекцията.

Според експертите по растителна защита е обичайно някои етерични растения от сем. Сенникоцветни, при удар по повърхността на растението от силните валежи, да излъчват специфична миризма, възприемана от някои хора като неприятна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега