Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Слънчев бряг" АД сигнализира МВР и Прокуратурата за умишлен саботаж на сезона

"Слънчев бряг" АД сигнализира МВР и Прокуратурата за умишлен саботаж на сезона

„Слънчев бряг” АД счита за удачно община Несебър да стопанисва транспортната инфраструктура и зелените площи на курорта. Решението бе взето по време на среща на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев с ръководството на акционерното дружество, кмета на община Несебър Николай Димитров и представители на бизнеса, опериращ на територията на курорта.

„Слънчев бряг” АД счита за удачно община Несебър да стопанисватранспортната инфраструктура и зелените площи на курорта. Решението бе взето повреме на среща на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василевс ръководството на акционерното дружество, кмета на община Несебър Николай Димитров и представители на бизнеса,опериращ на територията на курорта. 

Идеята община Несебър даменажира транспорта, чистотата и порядъка в курортния комплекс от години сенастоява от Съюза на собствениците в Слънчев бряг с председател хотелиеркатаЕлена Иванова и кмета на общината Николай Димитров. В крайна сметка тя бе приета както от МИЕТ, така и отръководството на “Слънчев бряг” АД, като държавно дружество.  „Община Несебър акумулира всички приходи от местниданъци и такси, плащани от бизнеса в зона „Изток” на курорта. Ако тя поемеуправлението на активите й, ще може да реинвестира средствата в подръжка на инфраструктурата.Сега общината стопанисва инфраструктурата само в зона „Запад”.

Нейнотосъстояние в момента е видно за посетители и бизнес. Чрез новия договорподдръжката и в двете зони на курорта ще бъде интегрирана и уеднаквена”, заявиЗлатко Димитров - изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД.  Дружеството остава собственикна земята и алеите, но ще подпише дългосрочен договор за менажиране собщина Несебър, в който ще се уточняват параметрите на взаимните права изадължения. Така се удовлетворява напълно и искането на определени собственициза управление, подръжка и контрол на комплекса от общинската институция потехни правила.

В момента състоянието на инфраструктурата е перфектно, зеленитеплощи са подържани изрядно, а правилата за контрол в Слънчев бряг сасъгласувани и одобрени, според най-високите изисквания за ред и сигурност вполза на туристите. Основен приоритеттрябва да остане комфорта на почиващите, осигуряването на тишина и минималенкриминалитет в българския най-голям курорт. “Слънчев бряг” АД вярва, чеобщинската власт ще продължи добрите практики, които са високо оценени како отбългарските, така и от чуждите туристи и по мнението на редица европейскипосолтва и Израел са адекватни и отговарят на световните стандарти.   

Ръководството на „Слънчев бряг” АД нееднократно еотправяло предложения до различни държавни институции за промяна в начините настопанисване на инфраструктурата в курорта. От години дружеството поддържаинфраструктурата на зона „Изток” от собствени приходи, тъй като е нямаломеханизми, по които събираните местни данъци и такси от собствениците да сереинвестират в нея.  Според поставения от министър Василев срок проектодоговорът,чрез който община Несебър ще поеме управлението на инфраструктурата, трябва дае готов до 30 май.

От акционерното дружество се надяват той спешно да бъдеподписан и общината да влезе в правомощията си. Туристите вече са в Слънчевбряг, сезонът реално е започнал. Не е възможно точно сега, комплексът да бъдеоставен без управление. Дружеството трябва да финализира подготвителните засезона мерки, които вече е предприело. От тях зависят сигурността испокойствието на туристите, качеството на туристическата услуга и имиджа настраната ни.  

Договорите с полицията, с фирмите за видеонаблюдение,мероприятията по озеленяване и поддръжка на зелените площи, осветление наалеите и много други не могат да чакат новият управляващ инфраструктурата дабъде овластен и да започне да изпълнява правата и задълженията си.  Според Златко Димитров, ако прехвърлянето напълномощията за управление на инфраструктурата се проточи във времето, „Слънчевбряг” АД ще продължи да  стопанисва инфраструктуратадо подписването на договора.  

В името на дълго изграждания имидж на курорта,превърнал се в стандарт в туризма, „Слънчев бряг” АД  поддържа политика на толерантност спрямовсички ангажирани с обслужването на туристите. Златко Димитров е категоричен,че комплексът не бива да се превръща в заложник на корпоративни интереси иличностни недоразумения.  

За съжаление, определени лицаот т.нар. СНЦ – Съюз на собствениците продължават да саботират нормалнотопротичане на така важния за страната летен сезон, чрез създаване на дезинформация и медийниманипулации. Тази корпоративна организация разпространи становище от срещата сМинистър Василев, в което си позволи откровено да излъже и да призовепартньорите на “Слънчев бряг” АД да преустановят договорите с дружеството, даспрат плащанията по тези договори и да прекратят взаимоотношения порадисключването на договор с общината. Държим да отбележим, че този договор няманищо общо с търговските договори, сключени от държавното дружество и по никакъвначин не ги отменя, или обезсилва.

С разпространен до медиите текст СНЦ грубопреиначава взетите на срещата в МИЕТ решения и на практика призовава занарушение на правовия ред, налагане на икономическа конфронтция, създаване натръговски конфликти, поява на непозволено увреждане. На практика е налицепризив за нарушаване на закона, от което е възможно за държавното предприятие,както и за редица представители на бизнеса в курорта да настъпят тежкиимуществени последици, ако се доверят на подобна зловредна кампания.  

Поради факта, че подобенсаботаж рискува въобще нормалното протичане на туристическия сезон и поставяпод риск чужди граждани в страната “Слънчев бряг” АД изпрати сигнал до МВР иПрокуратурата заобразуване на проверка срещу лицата, по съмнения за нарушение на правовия ред вР. България и престъпление от общ характер. С действието си определена групачастници, представящи се под името СНЦ – Съюз на собствениците целят единственособствена и лична изгода на гърба на всеобщ хаос и безредие в един отнай-големите европейски курорти – визитна картичка на България пред света. Впротивен случай няма обяснение, как тези лица си приписват правото да“информират” обществото и “трети лица” за взето решение от държавен орган и занеговите юридически последствия, без да са упълномощени за това.  

Вместо да съдействат и да приветстват подобно решение,което изцяло удовлетворява техни искания, те отново декларират недоволство,създават паника и дизорганизация в началото на сезона. Вероятно това е тяхнаосновна цел, съдейки по последователността на тази самоцелна практика презгодините, независимо от всякакви конструктивни и принципни решения и тяхнотоизпълнение.  И през тази година акционерното дружество предлага на пребиваващите в Слънчев бряг –летовници, работници, служители – да се включат в празненствата по случайоткриването на туристически сезон 2013. Инициативите по откриването насезона ще започнат още на 27 май с ретроспективна фотоизложба „Слънчев бряг – път във времето” в културенцентър Морско казино – Бургас.

На 3 юни изложбата ще бъде преместена вСлънчев бряг, част от паната ще са разположени в алеята пред хотел „Кубан”,където няколко дни по-късно всички ще бъдат поканени на атрактивен хепънинг заработещи и туристи в курорта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега