Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Супер Бургас" ще осигури 4 500 работни места

"Супер Бургас" ще осигури 4 500 работни места

До месеци ще започне осъществяването на първа фаза от проекта "Супер Бургас". Тя включва усвояването на територията до вълнолома от първо до четвърто корабно място, която в момента се намира на територията на пристанище Бургас, това съобщи на брифинг Павел Маринов, изпълнителен директор на Съвета на директорите на “Зона за обществен достъп Бургас”АД.

До месеци ще започне осъществяването на първа фаза от проекта "Супер Бургас". Тя включва  усвояването на територията до вълнолома от първо до четвърто корабно място, която в момента се намира на територията на пристанище Бургас, това съобщи на брифинг Павел Маринов, изпълнителен директор на Съвета на директорите на “Зона за обществен достъп Бургас”АД. Той заедно с кмета на Бургас Димитър Николов и арх. Петко Йовчев от "Атика R 5", чийто колектив разработи идейния проект представиха пред журналисти първите стъпки в осъществяването на проекта „Супер Бургас”. Първата част от проекта ще се финансира по ОП „Транспорт”.

Кметът Николов определи проекта важен не само за Бургас, но и  за страната . "Супер Бургас" ще бъде изграден на две фази, като за първата европейското финансиране по оперативна програма "Транспорт" е в размер на 26 милиона евро, а държавното финансиране е 15%.  Проектът „Супер Бургас” е първият подобен в България , който включва интермодален пътнически терминал, където ще гражданите на една територия ще могат да ползват морски, ж.п и автобусен транспрот. Предвижда се там да бъде построена Международна морска гара , паркинги и зелени площи. Така портът да бъде отворен за посетителите на града.

В началото на лятото може да започне самото техническо изграждане . "Изпълнението на този проект ще осигури за четири години работа за над 2 000 души. Предвидени са и над 1 500 работни места по поддръжката на дейностите на тази територия, посочи Маринов. "Проектът е от национално значение.  За него е проявен интерес от Великобритания, Русия, Италия, Испания, Германия и Финландия , сподели още изп. директор на Съвета на директорите на „Зона за обществен достъп Бургас".

Кметът на Бургас каза, че е проектът е бил изключително добре приет от експертите на ЕК на мониторинговия комитет на програма „Транспорт”. "Проектът не влиза в конфликт с дейността на пристанището, а има за цел в първата си фаза да отвори градът към морето. Реализирането на първата фаза, ще даде самочувствието да се кандидатства и за втора фаза ,която е много – по голяма като сторителство и реконструкция, каза още кметът.      

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега