Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Хизбула" осъществила атентата в Бургас без подкрепата на Иран

"Хизбула" осъществила атентата в Бургас без подкрепата на Иран

"Хизбула е действала сама при атаката в Бургас от юли 2012 година, при която загинаха петима израелски граждани и техният български шофьор". Това пише „Джерусалем пост", като цитира информация на списание „Ню Йоркър".

"Хизбула е действала сама при атаката в Бургас от юли 2012 година, при която загинаха петима израелски граждани и техният български шофьор". Това пише „Джерусалем пост", като цитира информация на списание „Ню Йоркър".

Позовавайки се на източник от министерството на отбраната на САЩ, американското издание твърди, че след атаката командирът на елитното иранско силово подразделение „Ал Кудс" Касем Сулеймани е попитал дали някой от подчинените му е знаел за нея, но отговорът е бил отрицателен. "Хизбула е действала сама при този атентат", убеден е източникът.

В писмо до „Джерусалем пост" д-р Матю Левит, директор по въпросите на антитероризма и разузнаването в Института за близкоизточна политика във Вашингтон, пише, че атентатът в Бургас е бил поръчан от Иран. Според него обаче Хизбула е изпълнила поръчението сама без логистичната подкрепа на Иран.

Левит е ръководител на програмата "Стейн" за разузнаване и борба с тероризма към вашингтонския Институт за близкоизточна политика. Той пише до израелското издание, че "Бургас е по заръка от Иран, но, изглежда, "Хизбула" са реализирали заговора сами, без иранска логистична подкрепа.

"Джерузалем пост" припомня, че броени дни след атентата в България от 18 юли 2012 г. и Израел, и САЩ са заявили, че това е съвместна операция на Иран и "Хизбула".Освен това миналия юли според изданието канадка от ирански произход е била задържана и депортирана, след като е била забелязана да следи център на ортодоксални евреи в София.

"Иранци са се опитали същия месец да влязат в България, но им е бил отказана виза. Не е ясно дали иранците и "Хизбула" са координирали атаки срещу центъра "Хабад" и други обекти."

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега