Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Замерянето" с бонуси продължава! Връщането им - въпрос на морал!

"Замерянето" с бонуси продължава! Връщането им - въпрос на морал!

„Замерянето” с бонуси между управляващите и опозицията, което продължава повече от две седмици, започна да измества фокуса си.

„Замерянето” с бонуси между управляващите и опозицията, което продължава повече от две седмици, започна да измества фокуса си. Темата постепенно се прехвърля на въпроса кой трябва и кой не трябва да ги връща. Премиерът Бойко Борисов заплаши, че всеки, който не върне взетите пари над официалната си заплата, ще си ходи. Същевременно от БСП нямат намерение да последват този пример.

Според Меглена Плугчиева - бивш вицепремиер, отговарящ за еврофондовете, при добре свършена работа трябва да се взимат бонуси, затова тя самата е настоявала нейният екип да взима такива.

В подготовката за присъединяването ни към ЕС, администрацията изнесе изключително голяма тежест, категорична е Плугчиева пред bTV. Тя се мотивира и с това, че по време на управлението на предишното правителство "имаше бюджетен излишък, заплатите пораснаха за 4 години с 80%, пенсиите също с 80%". "Сега имаме лошо работеща администрация, получаваща бонуси", смята Плугчиева.

Само във фонд "Земеделие" са раздадени милион и двеста хиляди. Тов е същият фонд, където имаше смяна на няколко несполучливи ръководители, а парите от тази програма не стигат до хората и общините, коментира Плугчиева. По програма "Рибарство" преди три седмици върнахме 4 милиона евро към Брюксел, защото нещата там боксуват от две години.

Тезата на БСП е, че по време на криза трябва да има морал, а когато няма криза – без морал. Моралът не е толкова еластично понятие. А оценката за добре свършената работа се дава от избирателя, коментира депутатът Димитър Главчев.

По думите му същинският проблем е липсата на прозрачност. Ако има предложения за уволнение от министър-председателя, парламентарната група на ГЕРБ ще ги гласува, заяви Главчев.

Междувременно по БНР вицепрезидентът Маргарита Попова коментира, че не е взела нито един лев бонус като министър на правосъдието. Тя заяви, че в нейното предишно министерство са били награждавани служители за добре свършена работа, но тя самата не е взела нито лев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега