Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Златният Орфей" се завръща в края на август

"Златният Орфей" се завръща в края на август

След 16-годишно прекъсване един от най-емблематичните български фестивали - "Златният Орфей" се завръща. Събитието ще се проведе в дните между 31-ви август и 2-ри септември в КК "Слънчев бряг".

След 16-годишно прекъсване един от най-емблематичните български фестивали - "Златният Орфей" се завръща. Събитието ще се проведе в дните между 31-ви август и 2-ри септември в КК "Слънчев бряг".

Тазгодишното издание ще има конкурс за нова българска песен, но не и за нови български изпълнители, съобщи директорът на фестивала Дариана Генова в ефира на БНТ. Акцентът на форума ще е 50-годишнината от първото издание на фестивала, уважение към творците, към звездите.

По думите на Райчин Генов от организационния екип, кандидатстването за нова българска песен е приключило на 10 юли. След това селекционна комисия е подбрала 25 песни, които ще прозвучат в Слънчев бряг в края на месеца.

В момента в курортния комплекс се изгражда голяма покрита концертна зала, разкри още Генова. тя изрази надежда, че с възраждането на фестивала, там ще бъде построена солидна зала, която да се превърне в един от културните центрове на комплекса.

Златният Орфей е фестивал на българската забавна песен. Възниква през 1965 като конкурс на песни за морето и започва да се провежда в „Бар-вариете“ на курортния комплекс Слънчев бряг. От 1967 г. носи името „Златният Орфей“ и включва Международен конкурс за вокални изпълнители и Конкурс за нови български естрадни песни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега