Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Работна група ще готви промени, засягащи регулацията на медиите

Работна група ще готви промени, засягащи регулацията на медиите

Това реши правителството днес.

Правителствотоприе решение за създаване на работна група, която да изготви промени вдействащото законодателство относно собствеността и финансирането на медиите встраната и тяхното разпространение.

Работнатагрупа трябва да предложи ясен механизъм за разкриване на крайния собственик надоставчика на съответната медийна услуга и източниците му на финансиране,отговорния държавен орган, който ще прилага механизма, както и размера насанкциите, в случай на неизпълнение на задълженията на адресатите назаконопроекта.

Тя трябва да предложи също законово допустим начин за сезиранеот компетентен държавен орган на Комисията за защита на конкуренцията и дарегламентира задължение на КЗК за периодично изготвяне на секторни анализи намедийния пазар в страната, обхващащи всички медии. В случай, че Комисиятаустанови, че конкуренцията на медийния пазар е ограничена или нарушена, да бъдесъздаден механизъм за нейното възстановяване.

Вработната група по изготвянето на законодателните промени ще бъдат включениминистрите на икономиката, на финансите и на културата и определени от тяхексперти.Наработната група се възлага в 14-дневен срок от приемането на това решениеобосновано и мотивирано да сезира КЗК за извършване на секторен анализ намедийния пазар в страната, при който да се изследват неговите характеристики иструктура, участниците, степента на пазарна концентрация, динамиката в сектора,нормативната уредба, саморегулациите и да бъдат направени изводи за състояниетона конкурентната среда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега