Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Главчев заяви, че ще бъде готов със състава на Министерския съвет до края на деня

Радев: Главчев заяви, че ще бъде готов със състава на Министерския съвет до края на деня

Президентът Румен Радев разговаря с ръководството на Централната избирателна комисия.

Президентът Румен Радев разговаря с ръководството на Централната избирателна комисия. Пред него държавният глава обяви, че е получил уверение от кандидата за служебен премиер Димитър Главчев, че до края на днешния ден ще бъде готов със състава на Министерския съвет.  

„Уважаеми дами и господа от ЦИК, бяхме свикнали да се виждаме през няколко месеца, мислех, че ще ни се наложи по-рядко, но уви. Третият мандат за съставяне на правителство завърши с неуспех и сега наред с отдавна планираните избори за Европейски парламент в същия времеви период трябва да проведем и извънреден парламентарен вот”, започна Радев.

Президентът припомни призива си към Главчев да успее да представи в едноседмичен срок състав на Министерския съвет, за да е възможна опцията за избори 2 в 1. „По няколко причини – да имаме по-висока избирателна активност, да не разкарваме хората два пъти в кратък период и да спестим ресурси”, каза още държавният глава.

„Едно е желанието на партиите и на политиците, съвсем друго е готовността на ЦИК. От готовността и възможността на Комисията да организира прозрачни, честни и ефективни избори зависи да имаме легитимни и ефективни институции, едно реално упражняване на демокрацията”, допълни Радев.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова предупреди, че ако разликата между изборите за Европейски парламент и предсрочния парламентарен вот е една седмица, то това ще доведе Комисията до невъзможност да изпълни законовите си задължения.„Ако изборите са на една и съща дата, това ще спести част от разходите, но не всички, тъй като имаме два отделни вида избори”, уточни Нейкова. И добави: „Ако изборите трябва да са на различни дати, а не заедно, трябва да има доста сериозно време – поне между две и три седмици, за да се организира процесът спокойно. Когато времето е кратко, това може да рефлектира върху качеството на процеса”.

Източник: NOVA
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега