Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Когато ДАНС предоставя информация, която не е в интерес на управляващите, настава истерия

Радев: Когато ДАНС предоставя информация, която не е в интерес на управляващите, настава истерия

"Когато обаче ДАНС подава информация за руски шпиони, независимо дали са 1, 3 или 70 на куп, това се приема като абсолютно чиста монета и истина.", допълни държавният глава.

"Искам да поздравя всички гражданите, които излязоха да гласуват. Поздравявам и новите кметове и общински съветници с победата. Всеки нов кмет идва с очакването за промени към по-добро. Това е голяма отговорност. Местната власт ще трябва да се справи с последствията от рекордно ниската избирателна активност, която неизбежно влече и понижена легитимност”. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. 

По отношение на поисканото от премиера Николай Денков освобождаване на председателя на ДАНС Пламен Тончев, президентът заяви, че ще се запознае с представените от министър-председателя аргументи. 

"Но реалните мотиви са известни отдавна. Чухме ги в онзи запис и те целят овладяването на службите. Една власт е силна със спазването на закона, а не с позиционирането си над него. Внимателно чух изявлението на министър-председателя в петък вечерта. В Закона за ДАНС ясно са посочени основанията, при които може да бъде освободен председателят на агенцията, но сред тях не фигурира липса на доверие от страна на министър-председателя. По логиката на министър-председателя самото правителство трябва незабавно да си подаде оставката, защото огромното мнозинство от българите му нямат доверие. Те и в сглобката си нямат доверие, но са се стиснали здраво един за друг в името на оцеляването.”, коментира още държавният глава. 

"Тези избори са един изключително сериозен сигнал към политическата класа и партийната демокрация. На тези избори българите масово ги загърбиха. Това трябва да ни тревожи всички.", каза Радев.

"Не мисля, че трябва да се използват изборите като някакъв сценарий, за да има нова поредна атака към ДАНС, докато не се случи сценария от записа. От мотивите, които представи министър-председателят в своето изявление в петък вечерта, по-скоро остави впечатление, че оставката на Пламен Тончев се иска не защото е нарушил закона, а защото е спазил закона. Аз мисля, че правителството и министър-председателят трябва да насочат вниманието си преди всичко към действията на собствения си заместник-министър на електронното управление, откъдето всъщност тръгва саботажа на изборния процес”, каза  още президентът.

"Това, че когато на председателя на ДАНС му се задава въпрос на изслушване в парламента и той излага факти - от кога излагането на истината е политическо говорене? Освен това, някои неща в изявлението на министър-председателя са смущаващи. Например това, че ДАНС трябва да му представи изпреварваща информация за готвени протести на енергетиците. За мен това е неразбиране на ролите и задачите на ДАНС. Не можем да очакваме, че това ще бъде агенция за борба и потискане на справедливи и основателни социални искания и протести. Също така фактът, че ДАНС е трябвало предварително да съгласува доклада за документирано нарушение от заместник-министъра на електронното управление. Това означава ли, че министър-председателят иска да смекчи този доклад до положение, което е изгодно за управляващите? Според мен ДАНС трябва да предоставя обективна информация, независимо далли на някого няма да се хареса. Това е същността на работата на ДАНС. И да не забравяме, че ДАНС е информационна контра разузнавателна агенция, тя е предоставила информации. Оттук нататък интерпретирането на тази информация от партии и спекулирането с нея именно доведе до този скандал”, каза президентът.

"Когато ДАНС подава информация за руски шпиони, независимо дали са 1, 3 или 70 на куп, това се приема като абсолютно чиста монета, като истина с безрезервно доверие. Но когато ДАНС предоставя информация, която не е в интерес на управляващите, настава истинска истерия”, заяви Радев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега