Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Няма значение кои ще са министрите след ротацията. Решенията се вземат от другаде

Радев: Няма значение кои ще са министрите след ротацията. Решенията се вземат от другаде

Президентът Румен Радев е специален гост на слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.

"Бъдете сигурни, че както съм казвал, аз ще изпълня Конституцията. Ще преминат консултациите при мен, след което ще връча мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ.", Това обяви в Банско държавният глава Румен Радев по повод предстоящата ротация в правителството на 6 март.

"Много е важно партиите да отчитат, че устойчивост в политиката може да се гради, само ако тя почива на ясни принципи и ценности. Няма толкова голямо значение кои ще бъдат "пешките на властовата дъска" в ролята на министри. Вждаме, че решенията се вземат от други хора, на друго място.", красноречив бе президентът. 

"Мисля, че истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов. Разнищването на този случай е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова държава.", подчерта Радев.

"Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт единствено с политическа протекция.", допълни президентът.

Президентът припомни за редица разследвания, за които българското общество така и не получи отговори: кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал чрез Красьо Черния, къде са Пепи Еврото и неговите "джуджета". Затова, по думите му, продължи и варварското разграбване и превземане на държавата именно в комфорта на безнаказаността. 

Президентът Радев подчерта, че ще използва всички инструменти, с които разполага президентската институция, за да настоява този случай да бъде разнищен докрай. Това е един истински тест не само за съдебната власт, но и за правителството и за Народното събрание, посочи държавният глава и допълни, че в момента те имат големия шанс да изкарат България на нов път. 

„Ако не успеят да го направят, това означава, че или не могат, или не искат да се справят с мафията“, каза още президентът. Той изрази увереност, че всички институции си дават сметка, че ако и сега оставят този случай да бъде потулен и държавата да бъде оплетена в зависимости, това управление не може да трае дълго.

Помолен за коментар за протестите в земеделието, Румен Радев подчерта, че избухналите протести навсякъде в Европа показват, че в Европейския съюз се разминават амбициите и възможностите за решаване на този проблем. Той припомни, че още през есента на 2022 г. служебният министър на земеделието е поставил остро въпроса на вниманието на Европейската комисия, предупреждавайки, че ще се стигне до такова развитие на ситуацията в сектора. За съжаление не бяха предприети навременни действия, отбеляза президентът и допълни, че предприетите впоследствие мерки все още са половинчати. 

„Ако Европа иска да гарантира своята продоволствена сигурност и своята конкурентоспособност, тя трябва да се вслушва в гласа на земеделските стопани и да предприема мерки навреме“, подчерта още Румен Радев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега