Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев разговаря с Ердоган относно блокираните български и турски моряци в Украйна

Радев разговаря с Ердоган относно блокираните български и турски моряци в Украйна

Към момента на територията на Украйна има два блокирани български кораба - „Рожен“, който е локализиран на пристанището Черноморск (Черно море), и „Царевна“ – на пристанище Мариупол (Азовско море).

Държавният глава Румен Радев призова в телефонен разговор с турския си колега президента Реджеп Тайип Ердоган за координирани действия за извеждане на блокираните в украински пристанища български и турски екипажи преди постигането на мирно споразумение между двете страни в конфликта. Към момента на територията на Украйна има два блокирани български кораба - „Рожен“, който е локализиран на пристанището Черноморск (Черно море), и „Царевна“ – на пристанище Мариупол (Азовско море). 

Българският държавен глава приветства усилията на Република Турция и на президента Реджеп Тайип Ердоган за посредничеството при разрешаването на военния конфликт в Украйна по дипломатически път. В същото време все още няма яснота кога ще приключи този конфликт и са необходими своевременни усилия за извеждане на българските и турските моряци от зоната на военните действия. 

Румен Радев открои и готовността на България за засилено партньорство в енергетиката и осигуряване на алтернативни енергийни доставки от Турция при последващо задълбочаване на военния конфликт в Украйна. 

Обща бе и позицията, че двустранният стокообмен от 6.5 млрд. долара не отговаря на възможностите на двете държави и има голям потенциал за развитие на двустранното сътрудничество в икономиката, взаимните инвестиции, енергетиката и в сферата на сигурността.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега