Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Северна Македония трябва стриктно да изпълнява международните договори

Радев: Северна Македония трябва стриктно да изпълнява международните договори

"Убеден съм, че европейската перспектива на РСМ зависи от стриктното изпълнение на международните договори, по които тя е страна, както и от одобрената от Европейския съвет през юли 2022 г. Преговорна рамка, която, за сведение на отговорните институции в РСМ, няма да бъде ревизирана.", заяви още президентът Радев.

България не приема изявления и поведение, които противоречат както на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г., така и на други международни договори, които Република Северна Македония е подписала. Това се казва в позиция на президента Румен Радев, разпространена от пресцентъра на държавния глава, по повод на приключилата предизборна кампания в Република Северна Македония (РСМ)и церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на страната.

"България многократно и ясно е заявявала своята позиция, че договорите трябва да се изпълняват", отбелязва президентът Румен Радев. Той припомня, че РСМ е страна член на НАТО, от което произтичат съответните задължения и отговорности.

"Убеден съм, че европейската перспектива на РСМ зависи от стриктното изпълнение на международните договори, по които тя е страна,  както и от одобрената от Европейския съвет през юли 2022 г. Преговорна рамка, която, за сведение на отговорните институции в РСМ, няма да бъде ревизирана.", заяви още президентът Радев.

Новоизбраният президент на РСМ Гордана Силяновска-Давкова встъпи в длъжност вчера, след като положи клетва пред парламента в Скопие. При клетвата си тя произнесе „Заявявам, че съвестно и отговорно ще изпълнявам функцията президент на Македония”. В предизборната си кампания Силяновска също неколкократно заяви, че няма да използва „Северна” в името на държавата, което бе променено с Преспанския договор с Гърция от 2018 г. 


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега