Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел /Видео/

Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел /Видео/

„Поемам с отговорност проучвателния мандат. Господин президент, искам да Ви благодаря, че Вие и президентската институция сте гаранция за спазването на върховния закон на България - Конституцията”, обяви пред държавния глава Габриел.

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС. „Поемам с отговорност проучвателния мандат. Господин президент, искам да Ви благодаря, че Вие и президентската институция сте гаранция за спазването на върховния закон на България - Конституцията”, обяви пред държавния глава Габриел.

Тя увери, че ще направи всичко възможно в рамките на мандата България да има стабилно, работещо и редовно правителство. „За това моето предложение ще бъде за експертно правителство, обединено около ясни приоритети, които имат една цел - благосъстоянието на българите и авторитетът на България”, добави номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС.Габриел заяви, че "искрено вярва, че подкрепата, която ще търси, ще излъчи послание за амбиция, че са способни да се обединят и да направят редовно работещо правителство. Че ще работим за авторитета на България в Европа и по света. Че ще разгърнем потенциала на страната и неговите таланти. В сърцето на всичко това ще стои ангажиментът към хората и родината", увери тя.

Мария Габриел припомни разговорите си с парламентарно представените партии. „Тези общи приоритети сега вече трябва да бъдат очертани в много повече детайли. Определеният от конституцията срок ще използвам и за това. Искам да ви уверя, че ще разчитам на широка подкрепа по тези приоритети, зад които всички заставаме, че са важни за България”, заяви номинираната за премиер.

Радев коментира, че я очакват доста препятствия по пътя, но обяви, че следващия понеделник я очаква със състав на Министерски съвет. „Виждам, че днес и утре са решителни за Вас - желая Ви успех!”, добави президентът.

Връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание

Връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание

Публикувахте от Румен Радев в Понеделник, 15 май 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега