Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Заедно с президента Ердоган постигнахме осезаем напредък в двустранните отношения

Радев: Заедно с президента Ердоган постигнахме осезаем напредък в двустранните отношения

"Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме", заяви президентът Радев.

"С президента Ердоган успяхме да изградим отношения на доверие и приятелство.Турция е най-големият търговски и икономически партньор на България, извън Европейския съюз. В днешната сложна геополитическа обстановка, ролята на Турция осезаемо нараства". Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Турция по повод встъпването в длъжност на президента Реджеб Ердоган.

"Заедно с президента Ердоган успяхме да постигнем осезаем напредък във важни области от нашите двустранни отношения", отбеляза Радев.

"Страната ни сключи споразумение, с което получава достъп до всички турски терминали за втечнен газ от газопреносната мрежа на страната и то за 13 години с резервиран капацитет от 1.5 млрд. м3 газ на година. Ние сме единствена държава постигнала такова споразумение благодарение на добрите ни отношения с Република Турция.", заяви държавният глава.

"В близките дни трябва да открием разширението на КПП "Капитан Андреево". Оптимизирахме капацитета на единствена ЖП линия между двете страни. Предстои подписване на меморандум за изграждане на втора жп линия между Елхово, Лесово и Одрин.  Проектира се изграждането на отсечка между Лесово и АМ "Марица", за да се раздели огромният поток от тирове и влакове на две. Като бонус е изграждането на пешеходен мост при Резово. Силно се надявам, че новото правителство ще се възползва от постигнатото и ще довърши започнатото.", допълни той.

"Турция пое много сериозен ангажимент за опазването на общата ни граница. Може да си представите при големите външни граници на Турция, колко е сложно това да се осъществи. Това означава много усилия и средства от турска страна.", заяви президентът по отношение на мигрантския натиск по българо-турската граница.

"Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме, не просто да има някакви увещания и общи разговори. На срещата през декември в Истанбул ние поставихме реални проекти, като част от тях са изпълнени, друга част са в ход. Ако бъдат изпълнени, те ще вдигнат ролята на нашите две страни за повече сигурност и проспериране на нашия регион.  България и Турция имат ключово значение за Европа. Заради агресията на Русия, трафикът от Китай няма как да минава пре северния маршрут. Единственото място за сухопътен транспорт е през Турция и България. Ние трябва да се възползваме от това. Това е посоката. Развитие на добросъседство и взаимно изгодно сътрудничество. Това е ключово за страната ни.", заяви той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега