Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радиацията в морето край Фукушима - 4385 пъти над нормите

Радиацията в морето край Фукушима - 4385 пъти над нормите

4385 пъти над нормите е съдържанието на радиоактивен йод в морската вода в района на атомната централа “Фукушима-1”, съобщи Агенцията за ядрена и промишлена безопасност, предаде BBC.

4385 пъти над нормите е съдържанието на радиоактивен йод в морската вода в района на атомната централа “Фукушима-1”, съобщи Агенцията за ядрена и промишлена безопасност, предаде BBC.

Постоянното повишаване на нивата на радиация в морето близо до разрушената от цунами АЕЦ „Фукушима” може да означава, че има постоянно изтичане на замърсени води, съобщи представител на японската служба за ядрена безопасност. Той призна, че регулаторният орган и инженерите, които работят по отстраняването на авариите в централата, не знаят откъде изтича радиация.

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи, че допустимите норми на радиация са надвишени в населени места на 40 километра от централата. Въпреки това японското правителство не планира спешно разширяване на зоната за евакуация, която е до 20 км от централата.

Американската армия се включва в борбата за преодоляване на ядрената криза в Япония. 155 служители от специализираното подразделение за борба с химически и биологични инциденти се очаква да пристигне в Япония в петък.

Операторът на централата, Tepco, съобщи вчера, че четирите пострадали реактора ще бъдат изведени от експлоатация. Операторът Tepco е обвиняван в липса на прозрачност и затова, че не е предоставил информацията своевременно. Също така беше силно критикувана за издаване на погрешни показания за радиация в края на седмицата.

След земетресението и последвалото цунами в Япония към момента е известно, че 11 417 души са загинали,  а повече от 17000 души все още липсват. Близо 20 работници са били облъчени от началото на ядрената  криза във “Фукушима-1”, съобщава “Ройтерс”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега