Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радостин Василев: Мафията проби в „Има такъв народ“

Радостин Василев: Мафията проби в „Има такъв народ“

„Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но дойде моментът, в който България ми е по-важна от група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер", каза Василев.

Мафията проби в ИТН. Това заяви министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев. Той, заедно с група народни представители от „Има такъв народ“ - проф. Николай Радулов, Георги Георгиев, Иво Атанасов, Деян Петков, Светлин Стоянов, дават пресконференция в зала на Националния стадион „Васил Левски“.Василев заяви, че сваля политическото си доверие от Слави Трифонов, предава NOVA. 

„Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но дойде моментът, в който България ми е по-важна от група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер", каза Василев. „Явно разбиранията на мен и на Трифонов са различни, защото докато градях структурите и обикалях сам, за да казвам, че това е кауза, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия. Докато 2021 оттеглянето ни беше оправдано, аз бях свидетел на безпрецедентното саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията”, посочи той. И добави: „Аз подлъгах страшно много хора, ангажирах хора да ми помагат, напуснаха компании на запад, за да помагам, почти си унищожих адвокатската практика. Адски съм разочарован от всичко, което се случва”.

Принципите на ИТН не могат да бъдат нарушавани дори от Слави Трифонов, категоричен беше Радостин Василев.„Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати – той не ги познава. Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер. При всичките ни срещи с него все повече в мен се задълбочаваше усещането, че това не е парламентарен, а бизнес проект. Това е било заложено още от самото начало”, посочи той.

Според него темата със Северна Македония е "абсолютно измислена причина, използвана за повод". "Причината е друга. Причината е, че не могат да се реализират някакви финансови проекти някъде. Петков започна да говори така, че РСМ наистина да не е проблем", заяви Василев. „Сигурен съм, че Трифонов не е жаден за власт - той е бизнесмен", категоричен бе министърът на младежта и спорта в оставка.Той заяви, че не е бил търсен от никого и никой не го е притискал от ИТН през изминалите месеци. "Защото те знаят, че аз съм безпрекословно луд”, добави Радостин Василев.

„Аз повече от тази структура не мога да бъда не за друго, а само заради поведението на лидера и на приближен кръг от хора. С депутатите от ИТН сме в много добри отношения. С много малко изключения те са свестни хора. Знаят, че аз казвам истината. Аз продължавам да бъда себе си, не съм обещал подкрепа, не съм купен от никого”, посочи той.„Трифонов е 20 години приятел с Орлин Алексиев и не знае за неговите интереси в МРРБ?”, запита още министърът на младежта и спорта в оставка.„Не съм взел 1 лв. от тази партия, не съм искал нищо от нея”, заяви Георги Георгиев.

„За мен днес е един от най-тежките ми дни, защото аз не съм политик. Аз не съм членувал никога в никаква партия. Вярвах на каузата на партията ИТН. За мен това беше кауза на идеите на ИТН. Това, което ни събра всички още преди учредителното събрание, когато подготвяхме документите, беше смяна на порочния модел ГЕРБ”, каза секретарят на ПГ на ИТН Иво Атанасов.„Казах, че има моменти в живота, в които човек трябва да вземе своето решение. Нещата бяха ужасяващи и те все още са такива. Има момент, когато трябва да кажеш – аз съм длъжен да пробвам да се промени тази система”, коментира той.Според него партията е функционирала „изключително трудно”. 

„Това не е само мое мнение, а на областни и общински координатори, на членовете на тази партия, които ни подкрепяха на изборите. Тя е лидерска партия, това е безспорно, но ние сме приели устав при учредяването, който беше потъпкван от ръководството на партията. Аз съм доверчив и знам, че когато тръгваш на битка за промяна на порочен модел ти трябва да знаеш с кого тръгваш, пътят е дълъг и трябва да имаш другари до себе си. Без всякакво съмнение съм вярвал на Слави Трифонов и на цялото ръководство. С него не съм си виждал от 1 година”, добави Атанасов.Той беше категоричен, че за него напускането на партията не е плод на някаква емоция. "Това го бях решил още по Нова година. Но реших да остана, за да се боря за това, което сме обещали. Иначе излиза като бягство от отговорност", коментира Иво Атанасов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега