Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Районен съдия отхвърли иска на бургазлия срещу регионална медия

Районен съдия отхвърли иска на бургазлия срещу регионална медия

Магистратът намери искът за неоснователен.

Районният съдия Иван Дечев отхвърли един от множествотоискове на бургазлия, срещу регионална медия. Магистратът намери искът занеоснователен. Това е първото решение в полза на бургаските журналисти, след като лицето П.Н. заведе серия от искове срещу местни медии за публикуванопрессъобщение от месец март 2012-а година.

„Данните по делото сочат, че процесната статия е написана поповод съдебно заседание, на което е било разгледано искането на прокуратуратаищецът и другите обвиняеми лица да бъдат задържани под стража. Самото заглавиена публикацията също съобщава, че лицата са пуснати под „Домашен арест“. Споредсъда със статията е отразена актуална новина – разглеждането на мярка занеотклонение. Съдът намери, че в статията не се съдържа клеветническо изявлениепо отношение на ищеца. Обвинението  заизвършен „побой“ е пресъздадено със съответните изразни средства нажурналистиката“. Това се посочва в мотивите на съдия Дечев.

Решението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване вдвуседмичен срок пред Окръжен съд – Бургас. Междувременно, делата срещу местнимедии продължават. Само преди месец съдия Калин Кунчев осъди две медии дазаплатят обезщетение на ищеца заради същото прессъобщение. Двете медииобжалваха решенията и предстои разглеждането им в Окръжен съд. 

Решението вижте тук. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега