Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Расте броят на жертвите от земетресението в Япония

Расте броят на жертвите от земетресението в Япония

Прекъснатите пътища, повредената инфраструктура и отдалечеността на най-засегнатите райони усложниха спасителните дейности и два дни след земетресението пълният размер на щетите и жертвите остава неясен.

Броят на жертвите на земетресението с магнитуд 7,6, което разтърси Япония в първия ден от новата година, нарасна до 62, предаде Ройтерс.

Властите бързат да помогнат на оцелелите, а метеорологичната прогноза за днес предвижда на ниски температури и проливни дъждове, създаващи опасност от свлачища в засегнатите райони.

Прекъснатите пътища, повредената инфраструктура и отдалечеността на най-засегнатите райони усложниха спасителните дейности и два дни след земетресението пълният размер на щетите и жертвите остава неясен. До момента са потвърдени 62 смъртни случая, като снощи техният брой беше 55.

Японският премиер Фумио Кишида инструктира правителствената работна група за реагиране при бедствия да осигури на пострадалите всичко, което покрива основните им нужди, включително и достъп до електричество и вода.

"Моля, направете всичко по силите си, за да спасите възможно най-много хора. Имайте предвид, че това е и битка с времето", каза Кишида на заседание на работната група. Той допълни, че оцелелите вероятно няма да могат да се завърнат по домовете си още известно време.

Източник: БТА

*снимката е илюстративна
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега