Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбиха ОПГ за разпространение на наркотици! Лидерът използвал жена си и детето си за параван

Разбиха ОПГ за разпространение на наркотици! Лидерът използвал жена си и детето си за параван

Задържани в акцията, проведена на 6 юни т.г., са петима души. На трима от тях е наложена постоянна мярка задържане под стража. Издирват се още две лица към настоящия момент.

Разбиха престъпна група за разпространение на наркотици, с лидер 35-годишен бургазлия. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата и представители на ГДБОП в Бургас.Групата е действала на териториите на четири населени места - София, Стара Загора, Варна и Бургас. Засечена е да разпространява марихуана, метаамфитамин и 30 гр кокаин. Общото количество е около 2,300 кг матеамфетамин, над 12 килограма коноп и 30 грама кокаин. Приблизителната стойност е около 400 000 лева, а на свободния пазар е в пъти по-висока, уточни прокурор Георги Чинев.

"Проведохме доста сложна операция, трябваше да се координират действията на служителите на ГДБОП на няколко места - Стара Загора, Варна и Бургас. Трябваше да бъдат извършени едновременно, да бъдат проведени доверителни сделки с обектите на разследването", каза комисар Боян Раев.

"От началото на годината наблюдаваме обектите от групата.  Групата се е снабдявала от различни места в България, част от наркотиците са влизали от страни от ЕС съм България, като е имало цел да бъдат изнесени в съседна държава.Интересно е, че изцяло комуникацията между тях е предимно чрез мобилни приложения. Има и лични срещи между участниците, но често локацията се сменя, за да не оставят никакви следи след себе си. Много са конспиративни. Лицето от Бургас е основният обект. На всички срещи е вземал съпругата си и детето си - за параван и алиби при евентуална проверка",  посочи комисар Ради Пенев, началник отдел ГДБОП. 

Задържани в акцията, проведена на 6 юни т.г., са петима души.  На трима от тях е наложена постоянна мярка задържане под стража. Издирват се още две лица към настоящия момент.

"От трите лица, на които са повдигнати обвинения, само едно е осъждано, като престъпната му деятелност, касаеща разпространение на наркотици е при условията на опасен рецидив. Това лице е с обременено съдебно минало, другите две не са с такова. Освен обвинението на тримата за разпространение на наркотици, на лицата са повдигнати обвинения за държане с цел разпространение и на високорискови наркотични вещества. Предвиденото наказание е от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева, а по отношение на престъпното сдружение - до 6 години.", каза прокурор Чинев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега