Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Раздават "Книги за смет" край Пантеона

Раздават "Книги за смет" край Пантеона

Тази година инициативата ще продължи два дни!

За седма поредна година у нас започва акцията “Книги за смет”. Този път инициативата ще продължи два дни - 11 и 12 май (събота и неделя), между 10:00 и 13:00 часа. Участие в нея ще вземат градовете София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Стара Загора.

По традиция в Бургас сборният пункт е Пантеона. Необходимо е да предадете минимум 1 кг пластмаса, срещу който ще получите книга. За всеки килограм участниците получават талон за една хартиена или две електронни книги от онлайн книжарницата. Всеки желаещ да се включи може да получи най-много два ваучера.

Началният час и подробностите около организацията все още не са изяснени. Ясно е обаче първото заглавие в тазгодишната селекция на кампанията, съчетаваща екология и култура. Сред книгите, които ще можем да заменим за непотребната си пластмаса, е сборник с Любими детски стихчета за България, Ралица Найденова - "Гарби, Али и зелената планета", Ханс Кристиян Андерсен - "Дивите лебеди" и др.


Подходящи за предаване в кампанията са: пластмасови бутилки от вода, безалкохолни, олио или бира; кофички от кисело мляко и пластмасови бутилки от прясно мляко; туби и шишета от козметика и санитарни продукти; пластмасови чаши и тарелки /почистени от остатъците от храна/, палета и каси; найлонови торбички, стреч фолио или опаковъчно фолио; пластмасови играчки. Те трябва да са изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място.

Няма да се приемат следните отпадъци:
- блистери от лекарства, туби от масла и други вредни вещества;
- домакински електроуреди, авточасти и др.;
- отпадъци, които не са пластмасови.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега