Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разкриха склад за нелегален тютюн за наргиле чрез обява в нета

Разкриха склад за нелегален тютюн за наргиле чрез обява в нета

Разследващите открили склада посредством обяви в интернет. Те ги отвели до юридическо лице с адресна регистрация в Бургас, чиято фирма нямала издадено разрешение за такава търговия по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Наетият от предприятието склад бил за сувенири, играчки, домашни потреби.

Митнически служители разкриха склад за нелегална продажба на тютюн за наргиле без платен акциз чрез обява в интернет. Специализираната операция е извършена от екипи на дирекция „Митническо разузнаване и разследване" /МРР/ в Централно митническо управление и от отдел МРР в Митница Бургас.

Разследващите открили склада посредством обяви в интернет. Те ги отвели до юридическо лице с адресна регистрация в Бургас, чиято фирма нямала издадено разрешение за такава търговия по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Наетият от предприятието склад бил за сувенири, играчки, домашни потреби.

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" към Митница Бургас посетили като „клиенти" обектът за търговия на едро. На място установили, че на отделни рафтове в склада са изложени с етикети и цени опаковки тютюн за наргиле с различни аромати, след което извършили контролна покупка на търговско количество от предлагания тютюн за наргиле.

Продавачът в склада им доставил 100 кутии тютюн за наргиле без български акцизен бандерол. При последвалата митническа проверка, митническите служители открили в склада общо 420 кутии тютюн за наргиле в търговски опаковки по 50 грама - всички без акцизен бандерол, с аромат на ябълка, мента, лимон, банан, диня и др.

Иззетото количество тютюн за наргиле без акцизен бандерол е с общо тегло 21 кг. Взети са проби за лабораторен анализ. Работата по случая продължава. Фирмата подлежи на имуществена санкция по Закона за акцизите и данъчните складове -  двойният размер на дължимия акциз за иззетия тютюн, който в случая е 6 384 лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега