Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разпространението на проектните учебници за І и V клас сред учителите закъснява

Разпространението на проектните учебници за І и V клас сред учителите закъснява

Първият етап от оценяването на проектите за нови учебници се извърши от оценителни комисии по съдържание, по графичен дизайн и по полиграфическо изпълнение.

Срокът за разпространение на проектите на учебници и учебни комплекти за I и V клас за оценка на пригодността от учителите в цялата страна ще бъде удължен до 06-и януари 2017-а. Заповед за удължаването е подписана от вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева.

Проектите трябваше да бъдат изпратени до училищата в страната до 20-и декември т.г. Издателствата имат ангажимент да разпратят одобрените на първия етап проекти под формата на готово книжно тяло до всички училища, в които учебният предмет се изучава. Ако към проектите за учебници има електронен вариант, той се предоставя в училищата на цифров носител или се посочва интернет адрес, на който е достъпен. 

Първият етап от оценяването на проектите за нови учебници се извърши от оценителни комисии по съдържание, по графичен дизайн и по полиграфическо изпълнение. В състава на комисиите се включват оценители, които са специалисти: в съответната научна област, по дидактика или по методика на обучението на съответния учебен предмет, съответно по начална педагогика или по предучилищна педагогика, експерти от МОН или РУО, учители, преподаващи учебния предмет, както и специалисти по графичен дизайн по полиграфическото изпълнение.

Одобрените на първи етап проекти на учебници и учебни комплекти се разпращат до училищата за оценка от всички учители по съответните предмети в страната. Срокът за оценка на проектите от учителите е до 23-и януари 2017-а.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега