Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разследвани за отвличане остават в ареста

Разследвани за отвличане остават в ареста

Апелативен съд Бургас не уважи жалбата на Иван Митков, Иво Севов и Мартин Славов, и потвърди наложената им мярка за неотклонение задържане под стража. Те и още едно лице са обвиняеми по досъдебно производство за това, че около 10.30 ч. на 28.02.2015 г. на изхода на бензиностанция „Петров“ в гр.Несебър, в съучастие, като извършители са отвлекли мъж от Нова Загора, като деянието е извършено по особено мъчителен или опасен за здравето на отвлечения начин, нанесен му е побой с ръце, крака и камъни по главата и тялото, поставен е в багажник на лек автомобил „Форд Мондео“, и отведен в с.Кошарица.

Апелативенсъд Бургас не уважи жалбата на Иван Митков, Иво Севов и Мартин Славов, ипотвърди наложената им мярка за неотклонение задържане под стража. Те и ощеедно лице са обвиняеми по досъдебно производство за това, че около 10.30 ч. на28.02.2015 г. на изхода на бензиностанция „Петров“ в гр.Несебър, в съучастие,като извършители са отвлекли мъж от Нова Загора, като деянието е извършено поособено мъчителен или опасен за здравето на отвлечения начин, нанесен му епобой с ръце, крака и камъни по главата и тялото, поставен е в багажник на лекавтомобил „Форд Мондео“, и отведен в с.Кошарица. Като помагач при осъществяванена деянието е привлечена и жената на единия обвиняем.            

Триматаобжалваха постановения на 30.03.2015 г. от Окръжен съд Бургас отказ да бъдеизменена в по-лека взетата им на 03.03.2015 г. мярка за неотклонение.ОбвиняемиятМитков и неговият защитник мотивираха искането с необходимостта той да полагагрижи за многобройното си семейство. Защитата на Севов пледира, че опасносттатой да се укрие не е налице, тъй като има постоянен адрес и се грижи за майкаси. Според пълномощника част от действията му били предизвикани от изважданетона нож от пострадалия. Защитата на Славов изтъква влошено здравословносъстояние и необходимост от адекватно лечение, което не можело да се осъществив условията на местата за лишаване от свобода.            

Представителятна Апелативна прокуратура Бургас се противопостави на искането. Прокурорътзаяви, че разследващите органи са извършили множество процесуално-следственидействия, с които по категоричен начин се установява, че обвиняемите саучаствали в отвличане, като спрямо пострадалото лице е упражнено насилие и епроявена особена жестокост. Освободено е в резултат на своевременните действияна полицията. Налице е висока степен на обществена опасност на деянието и надейците. Те вече са били осъждани и поведението им е ескалирало от кражби до по-тежкикриминални престъпления, насочени и срещу човешкия живот.

За Митков деянието еизвършено в условията на опасен рецидив. Наличието на постоянен адрес, нитотрудовата и семейна ангажираност са възпрепятствали престъпната им дейност.Затова държавното обвинение намира, че са изпълнени законовите изисквания те датърпят най—тежката мярка за неотклонение.            

Апелативенсъд Бургас като взе предвид доводите на жалбоподателите, доказателствата поделото и становището на прокурора, намери, че правилно и законосъобразнопървата инстанция е отхвърлила жалбата на тримата. Въззивният съд установи, чежалбоподателите не посочват обстоятелства, обуславящи изменението на взетатамярка в по-лека. Всички доказателства по делото подкрепят обвинението и санепротиворечиви. Като правилен и обоснован се приема изводът напървоинстанционния съд, че деянието, в което са обвинени е тежко и предвиденотоза него наказание е достатъчно да обоснове извод за опасност да се укрият.

Апелативен съд Бургас приема, че необходимите на Славов медицински изследваниямогат да се направят докато търпи мярка за неотклонение задържане под стража, аздравословното му състояние не може да бъде самостоятелно основание за изменениена наложената мярка. Определениетона Апелативен съд Бургас не подлежи на обжалване и протест. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега