Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Регистрираха рекорден брой от 256 000 наблюдения на птици в Европа

Регистрираха рекорден брой от 256 000 наблюдения на птици в Европа

Повече от 256 000 наблюдения на птици, предвестници на пролетта, бяха регистрирани от кампанията „Пролет на живо” в осмото ѝ издание. Деца и техните семейства от началото на февруари до юни не само наблюдаваха, но и регистрираха завръщането на пет мигриращи вида птици. Хора от Португалия и Ирландия на запад до Русия и Финландия на север и до Кипър на юг взеха участие в мащабния проект.

Повечеот 256 000 наблюдения на птици, предвестници на пролетта, бяхарегистрирани от кампанията „Пролет на живо” в осмото ѝ издание. Деца и технитесемейства от началото на февруари до юни не само наблюдаваха, но и регистрирахазавръщането на пет мигриращи вида птици. Хора от Португалия и Ирландия на западдо Русия и Финландия на север и до Кипър на юг взеха участие в мащабния проект.

В България кампанията се проведе от Българскодружество за защита на птиците партньор на БърдЛайф Интернешънъл.Интернетсайтът на кампанията www.springalive.net бешепосетен през този период от над 104000 души, които регистрираха своите наблюдения. Участниците в инициативата имаха възможност даследят новини за проекта, да наблюдават предаване на живо от гнезда на белищъркели и бързолети, както и да играят игри за птиците. Осмият сезон на кампанията, който счупи рекордапо брой регистрирани наблюдения, приключи на 21-ви юни.

Сред видовете от „Пролет на живо“ (селската лястовичка, белият щъркел, черният бързолет, кукувицата и обикновеният пчелояд), селската лястовичка и обикновеният бързолет бяха най-често наблюдаваните птици (съответно 37 на сто и 32 на сто от наблюденията).

Трите държави участнички с най-много регистриранинаблюдения бяха: Русия, Италия и Ирландия.Презсептември кампанията ще се пренесе в Африка. Птиците ще напуснат местата си за гнездене вЕвропа, къдетотемпературите ще започнат да спадат, и щеполетят към по-топлия Африкански континент.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега