Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ревизоро: Най-голямата сенчеста икономика в момента са горивата

Ревизоро: Най-голямата сенчеста икономика в момента са горивата

"Няма отрасъл на икономиката ни, който да няма дял в сивия сектор, въпреки постоянните проверки и усилията на институциите".

"Целият автотранспортен сектор е сенчеста икономика, в земеделието има огромна сенчеста икономика - хората работят, но не е ясно какви пари получават, какво се осигуряват. В туризма е същото. Но все пак те работят и получават заплати. Но за мен най-голямата сенчеста икономика в момента са горивата". Това коментира народният представител Емил Димитров – Ревизоро в ефира на БНТ.

Според председателя на Комисията за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата, няма отрасъл на икономиката ни, който да няма дял в сивия сектор, въпреки постоянните проверки и усилията на институциите. При горивата обаче имало сериозен проблем и държавата трябвало да се фокусира там.

Народният представител изрази мнение, че съществува необходимост от нов закон за търговията с нефт и нефтени продукти и тъй като продуктът в случая е течен и не могат да се слагат бандероли, би могло да се поставят маркери, които да показват от коя рафинерия са и за какво - износ или внос. Това според Димитров би могло да "дисциплинира " пазара и приходите в бюджета.

"За държавата няма значение кои търговски субекти работят, тя приема изначално, че всички са в легалния бранш, и когато е сигурно, че тя ще си събере парите, те да си преразпределят пазара, да се борят помежду си, пазарна политика. Но държавният интерес да бъде защитен, широкият обществен интерес, приходите", заяви Ревизоро.

Колкото до контрабандата на цигари, Димитров обясни, че при всяко изследване се променят градовете, в които има много контрабандни цигари, а в следващо тримесечие намалява и "отиват" в друг град. По отношение на данните към третото тримесечие на 2017 година, че потреблението на цигари без платени акцизи е достигнало най-ниските нива през последните десет години и е 6%, Ревизоро коментира, че е важно да се задържи това ниво, а после да се преборим и с проблема с рязания тютюн, който не е в извадката.

По отношение на алкохола, Димитров коментира, че докато се появява алкохол - менте по курортите и хората умират от некачествен алкохол, проблемът съществува.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега