Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рибарски кораб акостира във "Флората"

Рибарски кораб акостира във "Флората"

Интерактивната инсталация, снабдена с монитори за електронни игри и видеоклипове, принадлежи на природозащитната организация WWF България.

Истинското рибарско корабче, което ни показва как да пазим живота в океаните, ще акостира в Експоцентър "Флора" на 29-и май. Интерактивната инсталация, снабдена с монитори за електронни игри и видеоклипове, принадлежи на природозащитната организация WWF България и ще бъде представена в 10:30 часа в понеделник, посочват от пресцентъра на Общината.

Само за четири десетилетия рибните запаси, използвани за храна от човечеството, са намалели близо два пъти. За същия период населението на Земята почти се е удвоило. Морските ресурси са от изключително значение за прехраната и търговията и днес сме в ситуация, в която два пъти повече хора зависят от два пъти по-малко риба за храна и доходи.

Ясно е, че не можем да си позволим да изпразваме океаните от риба със същите темпове. Ако искаме морската храна да продължи да бъде част от нашето меню, е добре да я подбираме внимателно, за да сме сигурни, че рибата, която похапваме, е добита по устойчив начин. Важно е да разберем, че всеки от нас с избора си на морска храна може да допринесе за опазването на рибните ресурси, които намаляват с зашеметяващи темпове.

За тяхно улеснение, WWF са издали потребителски наръчник, наречен Рибен буквар 2.0. В него по изключително достъпен начин се дават съвети как да се избира риба, уловена по начин, който не вреди на морските ресурси. Печатният вариант на наръчника е изключително удобен - побира се в портфейл, а електронният може да бъде открит на адрес riba.wwf.bg.

Различните видове в Рибен буквар 2.0 са отбелязани с три цвята на принципа на светофара (зелено - препоръчваме, жълто - премислете и червено - избягвайте), както и един четвърти - син цвят, с който се отбелязват сертифицираните продукти, които са с доказано устойчив произход.

Бургас е третият български град след София и Стара Загора, в който гостува необикновеният рибарски кораб на WWF. Той ще остане в експо център "Флора" до 11 юни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега