Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рибарското пристанище в "Сарафово" ще е готово следващата есен

Рибарското пристанище в "Сарафово" ще е готово следващата есен

Пристанището в кв. Сарафово, което се изгражда по оперативна програма„Рибарство” ще е готово следващата есен, каза директорът на дирекция „Строителство” към общината Чанка Коралска пред радио "Фокус"-Бургас. Неговото изграждане започна в началото на месеца.

Пристанището в кв. "Сарафово", което се изгражда по оперативна програма„Рибарство” ще е готово следващата есен, каза директорът на дирекция „Строителство” към общината Чанка Коралска пред радио "Фокус"-Бургас. Неговото изграждане започна в началото на месеца.

”В момента се започва с насипни работи в акваторията, където ще бъде изградена шпунтовата стена. Оттам започват да се укрепват и двата пристана. Ще бъдат направени сгради за обслужване на рибарите и осигуряване на по-добри условия за извършване на тяхната дейност. Ще има изградени допълнителни складове, покрит пазар - тържище, рибна борса,паркинг за автомобили. Общо предвидените места като лодкостоянки са 104”, каза Коралска.  

Срокът за изпълнениена проекта е 9 месеца, а стойността му е около 12 милиона лева. Същевременно от община Бургас подготвят следващ проект за изграждане на модерно рибарско пристанище, този път в местността „Ченгене скеле”, където са съсредоточени голяма част от рибарите.”

"В момента се разработва такъв проект и общината ще кандидатства за финансиране за изграждане на подобно рибарско пристанище и там, защото хората в този район заслужават да имат модерно рибарско пристанище”, каза още Чанка Коралска.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега