Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рискове и потенциални опасности при вземане на бърз кредит

Рискове и потенциални опасности при вземане на бърз кредит

Когато става въпрос за бързи кредити, е важно потребителите да се информират добре и да разбират какъв ангажимент поемат.

Все по-популярни стават бързите кредити през последните години, когато имаме нужда от бързи пари. Често се рекламират като идеалното решение за спешни ситуации, но е важно да знаете, че носят редица рискове и потенциални опасности.

Какви са рисковете и опасностите?

Когато става въпрос за бързи кредити, е важно потребителите да се информират добре и да разбират какъв ангажимент поемат. По-подробна информация относно тегленето на бърз кредит, можете да прочетете тук. Преди да вземете решение, обмислете следните аспекти:

• високи лихвени проценти: един от най-големите недостатъци на бързите кредити често са високите лихви. Лихвите могат да бъдат значително по-високи в сравнение с други видове заеми;

• скрити такси: някои некоректни кредитодатели може да имат скрити такси, неизгодни условия и неустойки. Затова преценете адекватно откъде ще изтеглите заем. Това трябва да бъде доказана през годините банка или небанкова финансова институция;

• кратки срокове за погасяване: бързите заеми често имат кратък период на погасяване, което е и плюс, и минус. Някои е възможно да върнете дори със следващата си заплата;

• риск от задлъжнялост: поради кратките срокове и високите лихви, много хора се изправят пред трудности при погасяването на вноските и в крайна сметка заемат допълнително пари, за да покрият първоначалните.

Какво друго да имате предвид?

Със сигурност можем да твърдим, че бързите кредити понякога са добро решение в спешни ситуации, когато имате нужда от средства веднага. Грешка е обаче на тях да се разчита като на постоянен източник на доходи.

Друго, на което трябва да обърнете внимание, преди да изтеглите бърз заем, е дали ще можете да погасите вноските навреме. Добре е да знаете, че пропуснатите плащания или забавените такива могат негативно да повлияят на вашата кредитна история в ЦКР, което, от своя страна, да затрудни бъдещите ви финансови сделки.

Още един фактор, който не е за пренебрегване, е потенциалното психическо натоварване – ако погасяването на вноските навреме ви притиска и ви поставя в затруднено финансово положение.

Един бърз кредит може да е добро решение за някои, но за други да е доста рисков избор. Да, може да ви предостави временно облекчение при покриване на разходи, но дали е подходящ за вас в дългосрочен план? Ще можете ли да изплатите задълженията си навреме? А ще ви затрудни ли това финансово? Целта на заемите е да ви помогнат, а не да са допълнителна тежест. Затова нашият съвет е да се осведомите, преди да изтеглите пари, и да се посъветвате с финансов консултант.

PR публикация*
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега