Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румен Драганов: България e можела да реши кризата с туристите

Румен Драганов: България e можела да реши кризата с туристите

Българските институции са разполагали с пълната документация за преодоляване на кризата с руските туристи, но не са задействали нужния механизъм, записан в европейска директива и пренесен в българското законодателство. Това заяви Румен Драганов от Националния борд по туризъм, цитиран от "Дарик".

Българските институции са разполагали с пълната документация за преодоляване на кризата с руските туристи, но не са задействали нужния механизъм, записан в европейска директива и пренесен в българското законодателство. Това заяви Румен Драганов от Националния борд по туризъм, цитиран от "Дарик". Драганов  посочи, че заместник-министърът на икономиката Иво Маринов е първият, който носи отговорност за несработване на механизма.

Според Драганов определена фигура в ГЕРБ е оказала влияние с цел да не се използват средствата от застрахователните полици на туроператора "Алма тур Флай" и компанията "Алма тур", както и да не се спази наредбата, която задължава застрахователят да предприеме нужните мерки за връщане на туристите в страната им.

"Алма тур" е можела да осигури полети за засегнатите туристи чрез наемане на други авиопревозвачи, обясни още Драганов. "България ер" пък е можела да извози всички туристи по начина, по който ги е довела, тъй като те са точно с такъв размер неплатени билети за идването си в България, колкото са неплатени билетите им за връщане, каза още Драганов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега