Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румен Радев: България цени високо партньорството си с Автономния иракски регион Кюрдистан

Румен Радев: България цени високо партньорството си с Автономния иракски регион Кюрдистан

Като особено перспективни сфери на двустранното сътрудничество Румен Радев и Нечирван Барзани отбелязаха възможността за доставки на суров петрол от АИРК за България.

България цени високо партньорството си с Ирак, както и с Автономния иракски регион Кюрдистан (АИРК), и има амбицията за последващото му разширяване в сфери от взаимен интерес. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с президента на Автономния иракски регион Кюрдистан Нечирван Барзани в рамките на Дипломатическия форум в Анталия. Президентът Радев отбеляза добрите традиции в двустранните отношения с Ирак в близкото минало и изрази готовността на страната ни да продължи да работи за тяхното надграждане в енергетиката, икономиката, туризма и образованието.

Нечирван Барзани открои политиката на Автономния иракски регион Кюрдистан да се утвърждава като фактор на стабилност в региона, както и неговите усилия за насърчаване на икономическите и търговски връзки със своите партньори.

Като особено перспективни сфери на двустранното сътрудничество Румен Радев и Нечирван Барзани отбелязаха възможността за доставки на суров петрол от АИРК за България, за разширяване на дейността на българските туроператори в автономния регион и популяризиране на град Ербил като туристическа дестинация, както и земеделието и производството на храни. Отчетени бяха и добрите резултати от проведените през май и октомври 2023 г. в София два бизнес форума между БТПП и представители на местния бизнес от градовете Ербил и Мосул, както и подписаният Меморандум за разбирателство между Българската търговско-промишлена палата и Ербилската търговско-промишлена палата (ЕТПП) през месец май м.г.

Нечирван Барзани отправи покана към Румен Радев да посети Ирак и столицата на АИРК Ербил за продължаване на дипломатическия диалог на най-високо равнище и очертаване на нови сфери за развитие на двустранното сътрудничество.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега