Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румен Радев проведе среща с унгарския си колега Каталин Новак

Румен Радев проведе среща с унгарския си колега Каталин Новак

"България има интерес към политиките за устойчиво демографско развитие, които провежда Унгария", заяви българският държавен глава.

България има интерес към опита от политиките за устойчиво демографско развитие, които провежда Унгария. Това заяви президентът Румен Радев на среща с президента на Унгария Каталин Новак. Държавните глави разговаряха в Рига, в рамките на срещата на върха на инициативата „Три морета“ в Латвия, която е домакин на международния форум тази година. 

Без преодоляване на демографската криза е невъзможно да бъде постигнато и реално социално и икономическо развитие с поглед към бъдещето, посочи Румен Радев. На срещата бяха обсъдени различни аспекти от политиките на Унгария, насочени в подкрепа на семействата, които са разделени от оказването на социална подкрепа на хората в неравностойно социално положение. Споделен беше унгарският опит в оказването на подкрепа за младите семейства да се сдобият със собствено жилище, за предоставянето на данъчни облекчения, които насърчават раждаемостта, както и за опрощаване на студентските кредити при определени условия. Отбелязана беше и ролята на образованието като ключов фактор за обществена интеграция, насърчаване на отговорното родителство и получаване на социална подкрепа. 

Българският държавен глава изрази признателността си към президента Новак за отличното отношение на унгарската държава към представителите на българското национално малцинство, което е отлично интегрирано в обществения, икономически и културен живот в страната. По официални данни около 6000 българи живеят в Унгария.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега