Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румъния ще произвежда ракети прехващачи SkyCeptor

Румъния ще произвежда ракети прехващачи SkyCeptor

Румънските власти подписаха днес в Плоещ меморандум за сътрудничество, на базата на който компанията Електромеканика Плоещ ще произвежда заедно с Рейтиън в Румъния ракети прехващачи SkyCeptor.

Румъния ще произвежда ракети прехващачи SkyCeptor, разработени за отбрана срещу балистични и крилати ракети, съобщава в. "Адевърул", като отбелязва, че днес е бил подписан меморандум за сътрудничество между румънските компании Ромарм и Електромеканика и американската корпорация Рейтиън в присъствието на министрите на икономиката и отбраната на Румъния.

Румънските власти подписаха днес в Плоещ меморандум за сътрудничество, на базата на който компанията Електромеканика Плоещ ще произвежда заедно с Рейтиън в Румъния ракети прехващачи SkyCeptor.

"Военният конфликт на границата на Румъния ни показа, че развитието на публично-частни партньорства  с отбранителната индустрия между страните от НАТО и Европейския съюз представлява структурата, на базата на която отбранителната индустрия трябва да функционира в дългосрочен план", заяви министърът на икономиката Флорин Спътару, който присъства на церемонията по подписване на меморандума.

Той отбеляза, че меморандумът е "само първата стъпка" в развитието на стратегическото партньорство в дългосрочен план между Електромеканика Плоещ, националната оръжейна компания Ромарм и американската Рейтиън.

"Има още няколко стъпки, които трябва да направим, така че производството да започне възможно най-скоро. Продукцията означава и инвестиции от румънска страна и това, в което уверих директора на Електромеканика и генералния директор на Ромарм, е, че министерството на икономиката е решено да инвестира, да отпуска средства за развитието на тези капацитети, така че Румъния да се позиционира както на национално, така и на европейско ниво като стабилен и надежден доставчик в тази област", посочи още министърът.

На свой ред министърът на отбраната Василе Дънку каза, че би желал събития като днешното "да се умножат стократно", така че Румъния не само да подписва договори за покупка на оръжия, но и за въвеждането на нови технологии и за "оползотворяването на румънската интелигентност и нашата инфраструктура в отбранителната индустрия"."

Радвам се, че Електромеканика Плоещ е партньор и може да бъде партньор на толкова важен играч на световния пазар на отбраната. Рейтиън Текнолъджис е за министерството на отбраната един много важен партньор, имаме много проекти за покупка, имаме изключително сътрудничество с един от най-важните играчи на световния пазар на отбранителната индустрия", изтъкна той.

Според президента на американската компания Рейтиън Уесли Д. Кремер SkyCeptor е прехващач с голям обсег на действие, който има ниски разходи и е разработен за защита срещу балистични и крилати ракети, като се планира да бъде интегриран в бъдеще в системата за противовъздушна и противоракетна отбрана (Air & Missiles Defense).

Източник: Труд

*Снимката е илюстративна
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега