Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Русенски митничари спипаха кокаин за над 100 милиона лева

Русенски митничари спипаха кокаин за над 100 милиона лева

67 кг. кокаин откриха тази нощ русенските митничарите на Пристанище Изток. Наркотикът е бил укрит в употребяван комбайн, транспортиран от Аржентина за Антверпен (Белгия).

67 кг. кокаин откриха тази нощ русенските митничарите на Пристанище Изток. Наркотикът е бил укрит в употребяван комбайн, транспортиран от Аржентина за Антверпен (Белгия). Оттам комбайнът е изпратен по море за Истанбул, откъдето е пристигнал на Пристанище Варна, където именно по метода анализ на риска е засечен от българските митнически служители.

От Варна комбайнът е транспортиран за Русе, откъдето е трябвало да продължи през Дегендорф (Германия) за Ротердам (Холандия). Опитът да се заблудят властите със сложния маршрут се е оказал неуспешен и тази нощ е проведена операция под ръководството на Окръжния прокурор на Русе Огнян Басарболиев.

След разрязване на скрит в комбайна сандък с 3,5-сантиметрови метални стени, митническите служители са извадили 60 пакета, всеки от които с по над 1,1 кг. наркотик, който при проведения наркотест е реагирал на кокаин. По предварителни оценки дрогата е на стойност над 100 млн. лв. Това е най-голямото количество кокаин, задържано от българските митници през последните пет години.

Днес директорът на Агенция Митници Ваньо Танов запозна на място премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Симеон Дянков с работата на митническите служители по проведената операция. Министърът на здравеопазването Десислава Атанасовa и ръководителят на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров също присъстваха на представянето на резултатите от операцията.

Министър-председателят Бойко Борисов даде висока оценка за проведената операция. Експерт от американската агенция за борба с наркотрафика ДЕА също оцени положителна резултатите от работата на българските митнически служители. Служителите на Митница Русе демонстрираха пред министър-председателя работата на мобилна рентгенова система за тежкотоварен трафик от най-ново поколение, която се въвежда в експлоатация на северната граница. Работата по случая продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега