Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Русия отхвърли предложението на Украйна за примирие по Великден /Видео/

Русия отхвърли предложението на Украйна за примирие по Великден /Видео/

Зеленски заяви още, че въпреки отхвърленото примирие все още таи надежди за мир. Кремъл не е потвърдил твърдението на украинския лидер.

Москва е отхвърлила предложението на Киев за примирие по Великден. Украинците са предложили мир поне за двата празнични дни през уикенда. Това съобщи в нощното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски и за пореден път поиска още оръжие от Запада. 

По думите му това показва как лидерите на тази държава се отнасят към християнската вяра. Зеленски предупреди жителите на две от областите на страната да бъдат внимателни, защото е възможно Русия да готви фалшив референдум, за да откъсне територии от Украйна. Той заяви още, че въпреки отхвърленото примирие все още таи надежди за мир. Кремъл не е потвърдил твърдението на украинския лидер.

Русия отхвърли подобно искане по-рано тази седмица, след като генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за примирие до Великден, за да се даде възможност за доставка на хуманитарна помощ и безопасно преминаване на цивилни, които се опитват да избягат от зоната на войната."Четиридневният великденски период трябва да бъде момент, в който да се обединим около спасяването на човешки животи и продължаването на диалога за прекратяване на страданията в Украйна", каза Антониу Гутериш. Заместник-посланикът на Русия в ООН, Дмитрий Полянски, заяви, че искането не е "искрено" и ще даде на украинските бойци повече време да се въоръжат.

Оценката на Украйна, НАТО и Съединените щати е, че войната е навлязла в решителната си фаза. Въпросът дали съюзниците на Украйна оказват достатъчна помощ предизвиква непрекъснати дебати. В четвъртък Съединените щати обявиха поредния пакет на стойност 800 милиона долара за Украйна. Военни експерти обаче казват, че американците са способни да предоставят много повече и по-мощни оръжия.

През последното денонощие сирени, предупреждаващи за въздушни нападения, звучаха в различни части на Украйна. Експлозии е имало в района на източния град Краматорск в Донецка област. В Харков някои от районите са подложени на постоянен обстрел. Кметът на града призова жителите да се евакуират. 

Unfortunately, Russia rejected the proposal to establish an Easter truce. This shows very well how the leaders of this state actually treat the Christian faith, one of the most joyful and important holidays.But we keep our hope. Hope for peace, hope that life will overcome death.

Публикувахте от Володимир Зеленський в Четвъртък, 21 април 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Мм333
    22 апр 2022 11:48

    Е ти си католик и забрани източноправославието.Заради това е и войната,а сега искаш мир по време на нащия празник?

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега