Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Русия: Подаването на ток от Запорожката АЕЦ към Украйна е напълно прекъснато

Русия: Подаването на ток от Запорожката АЕЦ към Украйна е напълно прекъснато

Изявлението е на Владимир Рогов, член на местната проруска администрация, според когото централата е престанала да подава електроенергия към Украйна.

Представител на назначените от Русия власти в окупираната украинска Запорожка област каза, че украинските войски са прекъснали и последния електропровод, свързващ намиращата се под руски контрол Запорожка АЕС с териториите на Украйна, контролирани от Киев, предаде Ройтерс, като се позова на ТАСС.

Изявлението е на Владимир Рогов, член на местната проруска администрация, според когото централата е престанала да подава електроенергия към Украйна.

Вчера държавната енергийна компания на Украйна "Енергоатом" съобщи, че шестте реактора на АЕЦ-а са били изключени от националната електропреносна мрежа, а президентът Володимир Зеленски обвини за това Русия и посочи, че причината са руски обстрели.

В ефира на канал "Россия-1" Рогов уточни, че в момента ток от Запорожката АЕЦ се подава само към контролираните от Русия територии в Запорожка и Херсонска област.

В интервюто на Рогов бе зададен въпрос и за евентуалното посещение в атомната електроцентрала на екип на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и по-специално откъде ще мине мисията на МААЕ - през териториите, контролирани от Киев или от Москва. Той отговори, че от съображения за сигурност няма да се разкриват подробности за маршрута на ядрените инспектори, и каза само, че са предвидени няколко варианта откъде да минат.

Вчера руският първи заместник постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски съобщи, че до края на месеца или в началото на септември в централата може да пристигне мисия на МААЕ. Ръководителят на агенцията Рафаел Гроси също обяви, че в следващите дни там ще пристигнат нейни инспектори.

Рогов добави, че Киев може да организира провокация по време на визитата на делегацията на МААЕ в Запорожката АЕЦ.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега