Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рязко застудяване и сняг през почивните дни

Рязко застудяване и сняг през почивните дни

Преди обяд в източната половина от страната ще духа умерен южен вятър, а на запад ще е почти тихо, но привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух

Минималните температури днес ще бъдат между 2° и 9°, в София - около 2°, а максималните - от 10° в Северозападна България до 19° на изток, в София - около 13°.Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта ще обхванат цялата страна, а на места в Западна България ще са значителни. Преди обяд в източната половина от страната ще духа умерен южен вятър, а на запад ще е почти тихо, но привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух.

През нощта срещу събота в планинските райони от Западна България дъждът ще преминава в сняг. По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър, предимно от юг, но до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Привечер облачността ще се увеличава и вплътнява и до полунощ на много места ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат от 14° до 16°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините времето преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличава и в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. До вечерта ще завали и на изток. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад, но привечер ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 4°, но привечер бързо ще се понижат.

През нощта срещу събота в планините от западната половина на страната границата на снеговалежа ще се понижи значително и дъждът ще премине в сняг. Количествата ще са значителни и в комбинация с бурния вятър ще има условия за виелици.В събота северозападният вятър ще се усили още, ще е силен и бурен. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в Източна България - значителни по количество. В по-голямата част от страната сутринта ще вали дъжд, във високите полета в Западна България и Предбалкана - сняг. Със застудяването още преди обяд в североизточните райони, а до края на деня и в югоизточните дъждът ще преминава в сняг.

В планините, с интензивните валежи от сняг и бурния вятър ще има снежни виелици, а в районите с надморска височина над 1300 - 1400 метра ще се образува и неравномерна снежна покривка. Температурите ще са почти без дневен ход - от 1° - 2° на места в Западна България до 9° - 10° по Черноморието. През нощта срещу неделя в западните райони, а в неделя сутринта и в източните валежите ще спрат. Облачността ще се разкъсва и ще намалява. Все още ще е ветровито, но до края на деня и вятърът ще отслабне. Студено време с минимални температури между 0° и 5° и максимални - между 4° и 9°.

В понеделник ще преобладава слънчево време, сутринта ще е почти тихо и минималните температури във високите полета в Западна България ще се понижат до минус 2° - минус 3°. През деня със слаб вятър от юг-югозапад ще се затопли. През следващите дни облачността ще се увеличи и ще е предимно значителна, във вторник на места в крайните северозападни райони, а в сряда на повече места в Западна България ще превали слаб дъжд. Температурите ще се повишат и минималните навсякъде ще са положителни, а максималните - между 12° и 17°.

Източник: БНТ
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега