Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РЗС: Първанов започна да превзема БСП отвън

РЗС: Първанов започна да превзема БСП отвън

Започна да се разплита политическия възел около партията на Меглена Кунева.

Започна да се разплита политическия възел около партията на Меглена Кунева. Това става ясно от последните изявления на Георги Първанов, според който Кунева ще обере негативния вот, пишат до медиите от РЗС. По думите им "с тази подкрепа Първанов на практика дезертира от собствената си партия и ще играе за Кунева".

Ето какво се казва още в позицията на РЗС:

Разбира се това не ни учудва, РЗС преди повече от половин година съобщи за опитите да се реанимира картела Доган – Първанов чрез  рециклираната партия на Кунева. Допирните точки между тях от тук насетне ще стават все повече и повече.            

Първанов не се опълчи като президент срещу нищо, не остави като държавен глава един забит пирон и се самоувековечи с ловните си оргии. И разбира се с ролята си на основен играч, защитаващ интересите на руската и руско-българската енергийна олигархия… И може би затова изкара комфортно цели два мандата. Като главен преговарящ и министър, отговарящ за европейската интеграция Кунева също не се опълчи срещу нищо, напротив даже се постара да бъдат затворени блоковете на АЕЦ „Козлодуй”. Затваряше преговорни глави в ущърб на националния интерес и казваше само „Yes, sir”! Това и Първанов го можеше, макар да го казваше по-често на руски език!            

И Първанов, и Кунева обявиха партиите, които ги издигнаха в политическата йерархия, за изчерпани проекти тогава, когато те вече не можаха да им предложат продължение на собственото им политическо израстване.            

Разбира се, не на последно място ги свързва обвързаността им с БКП и службите на тоталитарния режим. Това не трябва да се подценява, защото именно комунистическото потекло им е осигурило достъп до властта.            

Прегръдката между Кунева и Първанов е римейк на създаването на най-корумпираното правителство на прехода – Тройната коалиция. А единствената цел е да се докопат отново до властта, за да обслужат олигарсите, на които са подвластни.            

За РЗС от днес нататък е ясно, че Първанов ще иска да отреже главата на Станишев чрез партията на Кунева, за която ще работят олигарсите на Гоце. Целта е ясна: след като не можа да превземе БСП отвътре, иска чрез задкулисни ходове с Кунева да я превземе отвън.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега