Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

С богата програма АЕГ „Гео Милев“- Бургас отбеляза патронния си празник

С богата програма АЕГ „Гео Милев“- Бургас отбеляза патронния си празник

Патронният празник стана повод и за освещаване на сградата на АЕГ „Гео Милев“, благослов на училищното знаме и водосвет за здраве и успех.

С богата програма бе отбелязан патронният празник на АЕГ „Гео Милев“- Бургас в петък. Стотици ученици и техните учители се събраха в двора на гимназията, за да отбележат 128 години от рождението на Гео Милев- творец, чиито личност и непокорен дух, нестандартно мислене и широки интереси са в основата на духа, който едно от най-елитните бургаски училища носи. Патронният празник стана повод и за освещаване на сградата на АЕГ „Гео Милев“, благослов на училищното знаме и водосвет за здраве и успех.

Да засвидетелстват уважение към училището и неговите преподаватели и възпитаници, на празника присъстваха областният управител на гр. Бургас- проф. Мария Нейкова, заместник кметът по образованието г-жа Йорданка Ананиева, председателят на общинския съвет в града проф. Севдалина Турманова и началникът на РУО-Бургас г-жа Петя Петрова.

„Винаги идвам с вълнение в английска езикова гимназия, заради невероятния дух, който училището носи. Тук витаят свободата, креативността, предизвикателствата, които по изумителен начин взаимодействат с високото ниво на обучение и стремежът към резултатност. Знам, че това се дължи на преподавателите, които работят тук и носят този дух със себе си и им благодаря, че успяват да го предадат на учениците. Поздравявам и Вас, възпитаниците на АЕГ „Гео Милев“, че го пазите и самите вие се превръщате в негови разпространители.“ каза в своето обръщение г-жа Ананиева.

Иновативно и занимателно бяха представени различните сфери, в които възпитаниците на АЕГ „Гео Милев“ се обучават и развиват. Кътове по интереси и открити сцени събраха гости и ученици по всички етажи на гимназията. Празникът бе мозайка от интереси, в който всеки от гостите намери нещо за себе си- литературни произведения на езици от близо и далеч, технологии и иновации, психологически игри и природни науки, математика и поезия, изобразително изкуство и спорт се преплитаха и преливаха, за да покажат, че в АЕГ „Гео Милев“ има място за всеки.

Високото ниво на владеене на английски език бе показано с редица прояви, сред които изпълнение на английски език на монолога на Хамлет от пиесата „Хамлет“ на Шекспир, интерактивна игра „Познай риматa!“, анкета „Какво е АЕГ „Гео Милев“ за мен“ и оратория на тема „Важно ли е да си успешен“, изпълнение на английски песни под  акомпанимент на китара, рецитация на стихове и сонети както от английски поети, така и авторски поетични творби на ученици от гимназията. Пълният потенциал на езиковото обучение в гимназията бе демонстриран с рецитал на любими стихове на Пушкин на руски език, творчески портрет за живота и поезията на Гьоте и рецитал на негови стихове на немски език, португалски народни приказки на португалски език и изключително вълнуващата и екзотична рецитация на класически поеми на китайски език.

Чудото на технологиите събра десетки в презентацията на груповия проект „Представяне на автоматизирана ръка“, изработен от ученици по време на участието им в програма „Еразъм +“. 


Снимка: АЕГ „Гео Милев“

Ориентираните към уебдизайн пък представиха сайт на български и английски език с историческа  информация „Траките в Бургаска област“. Изкушените от литературата се срещнаха в творческата работилница „Поезията и прозата на света – около и вътре в мен“, в която бяха представени поетическо и разказвателно ателие. Почитателите на мерената реч успяха да се докоснат до авторски творби на учениците в литературното четене под надслов  “В началото на пътя…“. Мажоретни танци и среща със старши треньора по волейбол Страхил Балов зарадваха спортните натури.


Снимка: АЕГ „Гео Милев“

В богатата на събития програма бяха включени прожекции на документален филм за живота и делото на Гео Милев, изложби с архивни снимки от спортните постижения на гимназията, изложба на авторски творби на участници в конкурса за изобразително изкуство „Английската гимназия с четка и палитра“, демонстрации и презентации по математика, психоигри, интерактивна презентация за римската култура, филм, илюстриран с  колекция от скали, минерали и полускъпоценни камъни „Литосфера - скален състав на планетата Земя“, викторина по екология и състезателни игри, включващи решаване на пъзел, творчески и практически задачи по биология, химия и физика.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега