Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

С цигари в устите на протест срещу тоталната забрана за пушене

С цигари в устите на протест срещу тоталната забрана за пушене

Около 600 души се събраха на площада пред парламента, за да протестират срещу забраната за тютюнопушене на закрито, съобщи БГНЕС.

Около 600 души се събраха на площада пред парламента, за да протестират срещу забраната за тютюнопушене на закрито, съобщи БГНЕС. Протестната акция бе озаглавена "Бунтът на масите" и участниците в нея заявиха, че протестират за равни права на пушачите и непушачите. Протестиращи направиха импровизирано кафене с маси, столове и надписи: "Фалирал". Много от тях донесоха и други призиви: "Забраната не отказва, а увеличава пушачите"; "Запазете правото на свободен избор"; "Искаме правата си" и др.

В центъра на импровизираното кафене бе поставена оградена кошара с телени огради, която символизира изолацията на пушачите в обществото. Повечето от известните личности, оградени в кошарката, между които Андрей Слабаков, Джоко Росич, Любен Чаталов и др. носят на гърдите си табела "Пушач" и демонстративно запалиха по цигара. Между протестиращите са и български депутати, съобщава още БГНЕС.

В Бургас също не липсваха протестиращи срещу тоталната забрана за пушене. Над 200 души, сред които представители на ресторантьорския бизнес в града,  заявиха че въпросът може да се реши и без тотална забрана. Собственици на заведения и ресторантьори негодуваха, защото  забраната оставя  заведенията им празни. По този начин те са принудени да сакратят персонал в навечерието на празниците.  Според протестиращите пълната забрана е дискриминационна, защото лишава пушачите от правото им на свободен избор.    

Протест срещу ограниченията за пушачите имаше и в Шумен. На него се събраха около 300 души.

Забраната за пушене на закрити обществени места няма да бъде отменена, заяви тази сутрин премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия по повод планираните за протести срещу ограниченията за пушачите. "С цялото ми уважение към това, че всеки има право да пуши или не, сигурен съм че забраната няма да отпадне", каза той.

По думите му постепенно хората свикват с това. Не виждам основание да се отменя, добави Борисов. Той припомни, че преди време е било разрешено да се пуши дори в самолетите и в градския транспорт. В наши дни това освен че е забранено, е и знак за лошо възпитание, посочи Борисов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега