Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Само за година в инвазивната кардиология на УМБАЛ Бургас спасиха над 1000 пациенти

Само за година в инвазивната кардиология на УМБАЛ Бургас спасиха над 1000 пациенти

През изминалата година отделението се сдоби с нова съвременна апаратура - ЕКГ апарати, холтер ЕКГ апарати, нови мониторни системи, нов ехокардиограф от последно поколение, с което значително се повишават качеството на диагностиката и лечението.

Само за една година Отделението по кардиология в УМБАЛ Бургас постигна напредък, който не бе възможен години по-рано. След пълния рестарт на отделението, което бе реформирано с нов екип, апаратура и разрешение за инвазивни дейности, резултатите вече са налице. Най-важният  – в инвазивния сектор е спасен животът на над 1000 души, част от които – с инфаркт на миокарда. За първи път в историята на Бургаската болница е осъществена „ренална денервация“ – метод за лечение на пациенти с високо кръвно, които не се повлияват от медикаменти. Това е минимално инвазивна хирургична процедура, чрез която се постига стабилност в кръвното налягане и избягване на резки скокове, които са опасни и могат да доведат до инфаркт и инсулт. Процедурата се покрива от НЗОК и не се налага пациентите да доплащат, информира началникът на Отделението по кардиология д-р Светослав Гогов. „Независимо, че сме най-малкото кардиологично отделение в града, вече можем да твърдим, че имаме индивидуален подход към всеки пациент“, добави той.  

Друга новост за историята на УМБАЛ Бургас са първите стентирания на каротидни артерии,  бъбречни артерии, подключечни артерии. Стентирането на коронарни артерии се извършва след функционално изследване – FFR (фракциониран коронарен резерв), което е метод за оценка значимостта на стенозата и точно показва има ли пациентът нужда от стент, или не. Кардиолозите съветват пациентите да изискват изследването и да търсят второ мнение, преди да решат да се подложат на стентиране.

През изминалата година отделението се сдоби с нова съвременна апаратура -  ЕКГ апарати, холтер ЕКГ апарати, нови  мониторни системи, нов ехокардиограф от последно поколение, с което  значително се повишават качеството на диагностиката и лечението. Съвсем скоро ще бъде разкрита и нова ангиографска зала по съвременен стандарт.

Разкрит е и сектор по електрокардио стимулации за поставяне и проследяване на всички видове и марки пейсмейкъри. В отделението се  имплантират еднокухинни, двукухинни пейсмейкъри, както и на високо специализирани устройства : CRT (при сърдечна недостатъчност)  и кардиовертердефибрилатор (при животозастрашаващи аритмии). Кардиолозите в УМБАЛ Бургас имплантират и системата „ Port A Cath“ за пациенти, нуждаещи се от химиотерапия.

В отделението вече работят 8 специалисти по кардиология и се обучават още трима специализанти, както и студенти-медици от 4 и 5 курс.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега