Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Санкция от над 244 000 лева за фирма, продавала фалшиви стоки в Бургас

Санкция от над 244 000 лева за фирма, продавала фалшиви стоки в Бургас

Търговското дружество не притежавало документи, удостоверяващи права за продажбата им. Общата стойност на всички предлагани артикули като оригинали възлизала на 3 486 190 лева, а като имитации на 654 090 лева.

Бургаският апелативен съд потвърди имуществена санкция за търговско дружество в размер на 244 033,30 лева, представляваща облага от извършено от управителя на дружеството престъпление против интелектуалната собственост, съобщават от пресцентъра на съда. 

В търговски обекти, стопанисвани от фирмата в Бургас, са извършени проверки, в резултат на които са намерени множество вещи, които представлявали имитация на стоки със защитени марки. Търговското дружество не притежавало документи, удостоверяващи права за продажбата им. Общата стойност на всички предлагани артикули като оригинали възлизала на 3 486 190 лева, а като имитации на 654 090 лева. За престъпление против интелектуалната собственост управителят е осъден на пробация.

Имуществената санкция е наложена от Окръжен съд – Бургас по редана Закона за административните нарушения и наказания /ЗАНН/ след образувано наказателно дело от административен характер. Тя е в размер на изчислените лицензионни вноски по Закона за марките и географските означения – 244 033,30 лева, дължими за инкриминирания период, чието плащане е било избегнато от управителя. Юридическото лице е обжалвало решението на първата инстанция пред Апелативен съд – Бургас. Въззивният състав е направил извода, че жалбата е неоснователна.Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега