Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сарафов призова за ненамеса в съдебната система

Сарафов призова за ненамеса в съдебната система

В позиция, разпространена през БТА, Сарафов напомня, че фундамент на правовата държава е спазването на принципа на разделение на властите.

Изпълняващият функцията главен прокурор Борислав Сарафов призова за ненамеса в съдебната система и спазването духа и буквата на Конституцията. В позиция, разпространена през БТА, Сарафов напомня, че фундамент на правовата държава е спазването на принципа на разделение на властите.

Ето и целия текст на позицията му:

"Във връзка с различни позиции на представители на политическите партии и в качеството ми на временно изпълняваш длъжността главен прокурор, избран от компетентната прокурорска колегия във ВСС, съм длъжен да заявя, че:

Фундамент на правовата държава е спазването на принципа за разделение на властите.

Гаранция за устоите на демократичното общество е ненамесата на законодателната и изпълнителната власт в дейността и функционирането на съдебната власт.

Всички участници в политическия процес, осъществяващи функции на държавно управление, извън съдебната система, следва стриктно да съблюдават духа и буквата на Конституцията на Република България и да се въздържат от намеса, изразяваща се в пряко въздействие или внушения, които накърняват устоите на правовата държава.

Призивите за реформи в съдебната система следва да намерят реализация чрез законодателство и решения в рамките на компетенциите, за да се възстанови нарушения баланс между властите в интерес на обществото".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега