Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сарафово на бунт срещу електроразпределителното дружество

Сарафово на бунт срещу електроразпределителното дружество

Жителите на бургаския квартал се оплакват от серия прекъсвания на електроенергията.

"Сарафово" се вдигна на бунт срещу електроразпределителното дружество. Жителите на бургаския квартал се оплакват от серия прекъсвания на електроенергията, които според тях са безпричинни. А потърпевшите вече са се простили с някои и други електроуреди, пострадали в следствие на токови удари.

Проблемът доби популярност покрай Facebook групата на квартала. В нея потребителят Боян Малашев обяви, че събира подписка срещу "Електроразпределение Юг" и EVN.

"Ще се оставяме да ни правят на мишоци и докато не гръмнат всички ел. уреди в Сарафово ли?! Пригответе си номера или кажете улицата и имената си (фирмата) и подайте жалба, че всеки ден от месец насам токът спира всяка вечер по няколко пъти", написа той.

Самият Малашев обясни, че заради проблема с електричеството се е повредила батерията на лаптопа му. По-късно сподели, че се е консултирал и с адвокат. Подписката се събира в центъра на "Сарафово". А инициаторът му апелира потърпевшите да се свържат с него, за да вземат участие в колективен иск.

Първоначално от дружеството изпратили становище, че става дума за прекъсвания в следствие на АПВ - Автоматично повторно включване - вид защита на електропреносната система. Според EVN, причината била "метеорологични условия или други фактори с преходен характер".

"Направихме детайлен анализ на ситуацията. Според него в последните няколко седмици по мрежа средно напрежение е регистрирано изключване в част от квартала. В допълнение по мрежа високо напрежение в последните няколко дни е имало няколко кратки смущения, предимно във вечерните часове. Съзнаваме неудобството, което тези изключвания причиняват на клиентите. Вече сме предприели възможните технически мерки, за да минимизираме прекъсванията", коментира в ефира на NOVA говорителят на EVN - Крум Косев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега