Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

САЩ следили телефоните на 35 световни лидери

Ангела Меркел: Приятелите не се подслушват
САЩ следили телефоните на 35 световни лидери

САЩ са следили телефонните разговори на 35 световни лидери. Това показват класифицирани документи, разгласени от бившия сътрудник на американската Агенция за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън, съобщават световните агенции.

САЩ са следили телефонните разговори на 35 световни лидери. Това показват класифицирани документи, разгласени от бившия сътрудник на американската Агенция за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън, съобщават световните агенции.

Според изнесените материали АНС се е сдобила с телефонните номера чрез служител на друго държавно ведомство на САЩ. От документите става ясно, че персоналът на Белия дом, Държавния департамент и Пентагона е бил призоваван да споделя данните за телефоните на чуждестранни политици.

Разкритията предполагат, че подслушването на световни лидери може да се окаже по-мащабно, отколкото се смяташе първоначално.Те идват в момент, когато Германия иска отговори от САЩ във връзка с твърденията, че телефонът на канцлерката Ангела Меркел е бил подслушван.

Междувременно Белият дом не пожела да каже дали САЩ са шпионирали комуникациите на германския канцлер в миналото.Говорителят на Белия дом Джей Карни каза, че няма да коментира "конкретни обвинения, отправени" по този случай.Вчера той заяви, че "САЩ не следят и няма да следят комуникациите на канцлера" - формулировка, от която би могло да се подразбере, че подобни операции може да е имало в миналото. 

Припомняме, че вчера се появиха разкрития, че е възможно мобилният телефон на германския лидер да е подслушван от американските разузнавателни служби. Меркел, която снощи протестира в телефонен разговор пред американския президент Барак Обама, днес предупреди Вашингтон, че шпиониране между приятели е недопустимо.Тя подчерта, че не става въпрос само за нея, а за всички граждани на Германия.

Доверието отново трябва да се изгражда, посочи още германският лидер."Един съюз може да се изгражда само върху доверие", каза Ангела Меркел за отношенията между Европейския съюз и САЩ и настоя за повече прозрачност и защита на личните данни. Темата се наложи и на срещата на Европейския съвет в Брюксел, на която Меркел и френският президент Франсоа Оланд заявиха, че са решени да потърсят сметка на САЩ.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега