Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

САЩ временно преустановява издаването на студентски визи

САЩ временно преустановява издаването на студентски визи

Причината е глобалната пандемия от Covid-19.

САЩ временно преустановява издаването на студентски визи на чужденци, чиито учебни заведения нямат присъствена форма на обучение. Това съобщиха от американските имиграционни служби. Причината е глобалната пандемия от Covid-19.

На практика това означава, че младежите, приети в университети, където обучението през следващата година ще бъде само дистанционно, няма да получат право на виза. Същото важи обаче и за възпитаниците на ВУЗ-овете, които вече се намират на територията на САЩ. Възможно е те да бъдат принудени да напуснат страната или да бъдат директно депортирани, освен ако не се преместят в друго учебно заведение с присъствена или смесена форма на обучение.

Редица университети вече анонсираха, че прехвърлят изцяло обучението си в мрежата. Пример за това е дори престижният Харвард, където дистанционно ще се обучават дори младежите, които живеят на територията на кампуса, предава CNN.

Броят на заразените в САЩ достигна близо 3 млн. души, включително над 530 хил. починали лица. Страната остава най-силно засегнатата от коронавируса. Редица щати, в които ограничителните мерки бяха вдигнати в опит да се съживи икономиката, отново наложиха забрани за посещение на заведения на закрито и спортни зали. Пример за това е районът на Маями в щата Калифорния, където в първите дни след националния празник бе отчетен скок в броя на заразените.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега