Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът отмени решението на ЦИК за смесеното отчитане на гласовете

Съдът отмени решението на ЦИК за смесеното отчитане на гласовете

Още след приемането решението предизвика вълна от негативни реакции.

Съдът отмени решението на ЦИК за смесеното отчитане на гласовете на хартия и на машина. 

Още след приемането то предизвика вълна от негативни реакции и доведе до оставката на говорителя на комисията Цветозар Томов.

Сега ЦИК е задължено да преразгледа решението. Делото беше образувано по жалби на коалиция „ПП-ДБ”, коалиция „Левицата”, Обществения съвет към ЦИК и сдружение „Гражданска платформа на Петър Славов”. Те определиха решението като нарушение на Изборния кодекс и изразиха притеснения за възможни манипулации.

Днес от ЦИК защитиха решението си в съда. Стана ясно, че снощи е имало прегласуване, но то не е променено, като против са гласували само председателят Камелия Нейкова, говорителят Росица Матева и Цветозар Томов.

„Това е незаконосъобразно решение, защото не дава възможност за отделно отчитане на вота - задължение предвидено в Изборния кодекс. Не случайно законодателят е въвел това задължения, защото дава гаранции за точно отчитане на нашите гласове”, заяви Надежда Йорданова от ПП.

„След приемане на решението на ЦИК се появих гласове, че не е правилно и трябва да бъдат поотделно отчитани. Това е сценарий, който сме виждали и преди”, каза Никола Минчев.

„В момента сме свидетели на театър и преден цирк. Представете си Ципов не се съобразява с разпорежданията на Борисов, че няма да брои отделно хартиените и машинните бюлетини”, коментира Мая Манолова.

„Не виждам проблем да има 2 колонки и да се отчете това. Но какво решение ще вземат е тяхна работа и не мога да им се меся”, каза Борисов.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега