Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът поиска нова експертиза по дело за убийство на пътя

Съдът поиска нова експертиза по дело за убийство на пътя

Бургаски окръжен съд назначи нова седморна автотехническа експертиза по наказателното дело срещу Димитър Петров. Той е подсъдим по обвинение за убийство по непредпазливост, след като предизвиква пътен инцидент по пътя Бургас - Созопол. Съдът поиска нова нова експертиза, след като откри противоречия в показанията на вещи лица. Оказва се, че автомобилът бил с изкривена предна джанта, която може да е била причина за злополуката.

Бургаски окръжен съд назначи нова седморна автотехническаекспертиза по наказателното дело срещу Димитър Петров. Той е подсъдим пообвинение за убийство по непредпазливост, след като предизвиква пътен инцидентпо пътя Бургас - Созопол. Съдът поиска нова нова експертиза, след като открипротиворечия в показанията на вещи лица. Оказва се, че автомобилът бил с изкривенапредна джанта, която може да е била причина за злополуката.

Петров е обвинен в убийство по непредпазливост ипричиняване на средна телесна повреда на друго лице, следствия от пътенинцидент. В края на лято 2010 година, Петров предприема маневра за изпреварванев нарушение на правилата за движение по Закона за движение по пътищата иПравилника за неговото приложение.

Автомобилът навлязъл в платното за насрещно движение, прикоето последвал челен кос удар в дясната лента по посока на гр. Бургас снасрещно движещ се лек автомобил. В резултат от сблъсъка, водачът на отсрещнатакола умира, а пътникът на задната седалка получава травма на десен горенкрайник.

Днес БОС изслуша вещите лица, изготвили автотехническиекспертизи и установи, че са налице противоречия между мненията им. В съдебнотозаседание бе внесено и едно ново обстоятелство за деформация на предна дяснаджантата на автомобила на подсъдимия.Това даде основание на съда да назначи нова съдебнаекспертиза, която да се изготви от всички седем вещи лица участвали в предходноназначените експертизи.

Те ще трябва да отговорят отново на всички поставени досега въпроси, както и на въпросите: може ли деформацията на джантата да окажевлияние върху траекторията на автомобилите при първия и втория удар, и дали акое така това може да повлияе при контролирания от Димитров автомобил.

Следващото заседание по делото ще бъде на 20 май 2014година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега