Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът постанови 18 години затвор за обвинен в умишлено убийство в Изворище

Съдът постанови 18 години затвор за обвинен в умишлено убийство в Изворище

Мъжът опитал да прикрие следите си като изгорил тялото и унищожил колата на жертвата.

Бургаският окръжен съд постанови ефективна присъда от 18 години затвор за мъж, обвинен в умишлено убийство, извършено на 20 март 2015-а година в животновъден комплекс в местността „Перчемлията“, в землището на бургаското село Изворище. Жертвата е 47-годишен мъж, убит посредством множество удари в главата с метална тръба.

По време на разследването е установено, че на инкриминираната дата между обвиняемия и пострадалия възникнал конфликт, породен от неуредени финансови взаимоотношения. Пострадалият поискал от подсъдимия, който отглеждал животниу да му даде овце, а в замяна пострадалият щял да изплати негов дълг пред трето лице. Той отказал, след което двамата започнали да си отправят обидни думи. Постепенно двамата започнали да се дърпат за дрехите. В един момент пострадалият паднал на колене, а нападателят му взел метална тръба и започнал да го удря с нея по главата. 

В един момент подсъдимият установил, че жертвата му не помръдва. Опитал се да вдигне трупа му, но той се оказал твърде тежък. Поради тази причина, нападателят вързал краката на жертвата си с въже за един от личните си  автомобили, издърпал го до огнище в близост, където го затрупал с автомобилни гуми и отпадъци, след което запалил огън. Пламъците горели през цялата нощ. За да прикрие следите от престъплението си, обвиненият в убийство разрязал с ъглошлайф колата на жертвата си.

По-късно, на 21 март, в резултат на високата температура на който бил подложен,  от трупа на пострадалия били останали само черепът, гръклянът и торсът. Подсъдимият събрал остатъците от тялото, заедно с пепелта и остатъците от автомобилните гуми, и ги натоварил в ремарке, с което ги закарал във временно сметище в кв. "Банево".

Убийството било установено седмици по-късно, на 27 юни. Обвинителната теза е доказана благодарение на заключението на уникална по своя род експертиза, назначена по досъдебното производство и извършена от австрийски учени в Съдебно-генетичната лаборатория при Института по съдебна медицина към Медицинския Университет в град Инсбрук, която е доказала ДНК на пострадалия по много малкото отрити обгорели костици от тялото на пострадалия.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега