Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът решава съдбата на майка, пребила до смърт детето си с метла

Съдът решава съдбата на майка, пребила до смърт детето си с метла

Майка, осъдена за убийството на детето си, обжалва наложената й присъда. Бургаски апелативен съд решава съдбата на Ганка Димитрова, която на първа инстанция бе призната за виновна в убийство по непредпазливост.

Майка, осъдена за убийството на детето си, обжалва наложената й присъда. Бургаски апелативен съд решава съдбата на Ганка Димитрова, която на първа инстанция бе призната за виновна в убийство по непредпазливост. Тя получи наказание от 2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Димитрова обжалва присъдата в частта на определения режим.

Според защитата на подсъдимата, семейството имало финансови затруднения и бащата не можел да води децата на свиждане в затворническото общежитие. Подсъдимата иска по-лек режим с условно изтърпяване на наказанието.

 Двамата имат две деца и едно момиченце - дете на мъжа, което понякога вземали при себе си. По времето на убийството, Димитрова била бременна и често оставала сама с децата. Най-малкото дете - момченце на две години, често я дразнело и тя го наказвала като го удряла.

В периода 8-9 декември 2013-а осъдената нанесла два удара с дървената част на дръжката на метлата по главата на детето. На 9-и следобяд то изпаднало в безсъзнание. Подсъдимата потърсила мъжа си за помощ - мислела че детето е припаднало и поискала да го заведат на лекар.

Момченцето било прегледано първо от фелдшер в Айтос, а след това и откарано в МБАЛ - Бургас. В Спешния център там установили, че то е било при тях преди време и установили с каква диагноза. Седмица по-късно, на 17-и детето се влошило и го транспортирали в Университетската болица във Варна, където то издъхнало на 28-и декември. Установено било, че от нанесените удари с метла, то получило тежък мозъчен оток, довел до необратимо прекъсване на функцията на мозъчния ствол, което причинило смъртта му.  

Апелативна прокуратура поиска потвърждение на присъдата. Представителят се аргументира с високата степен на обществена опасност на деянието, за което тя е призната за виновна, както и на неговия вредоносен резултат. Апелативен съд Бургас намери делото за изяснено и го обяви за решаване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега